Van losse componenten tot complete confectie: Bandtransport Europe levert al uw transportbanden en accessoires

Bandtransport Europe (BTE) biedt u een uitgebreid scala aan transportbanden en gerelateerde producten van hoogwaardige kwaliteit. Wij leveren zowel compleet geassembleerde transportbanden als de individuele componenten waaruit u zelf een transportband opbouwt. Daarnaast heeft BTE een aantal speciale producten ontwikkeld. Kies hieronder een productgroep voor meer informatie.


FabLink® modulaire transportbanden

Onder de naam FabLink® bieden wij een brede range aan modulaire transportbanden, ook wel schakelbanden genoemd.

Ze worden klantspecifiek geassembleerd en met een breed scala aan accessoires kan de band aangepast worden voor specifieke toepassingen of processen. Bekijk ook de complete brochure. 


Transportbanden

Kunststof transportbanden in PVC, PU, PE en silicone. Open stukken en geconfectioneerde banden.


Confectie

Heeft u een volledig geassembleerde transportband nodig? BTE heeft een van de meest uitgebreide transportband-confectiewerkplaatsen van Europa.


Accessoires

Transportbandaccessoires, zoals meenemers, snaren, golfranden en gesloten zijkanten kunnen worden aangebracht op een vlakke band om ervoor te zorgen dat de band zijn werk goed doet. Bandtransport Europe levert deze accessoires los, of brengt ze volgens uw specificaties aan op een vlakke transportband. 

 


Gaas en gaasbanden

Wij leveren gaas en gaasbanden in diverse maaswijdtes en afmetingen. U vindt bij ons zowel onbewerkt gaas als op maat gemaakte gaasbanden, met rand- en dwarsversteviging en eventueel voorzien van meenemers, stuurstroken, tandriemen en / of golfranden. 


Coaten

Soms is er geen standaard transportbandtype voor een toepassing. In zo'n geval kan het toevoegen van een coating op de eigen coatinglijn van Bandtransport Europe een oplossing op maat bieden. 


Profileren

Bandtransport Europe levert gladde transportbanden en transportbanden met een profiel. Op de eigen profileermachine brengen wij ook profielen aan op een deel van een volle rol transportband. De mogelijkheden zijn eindeloos en compleet naar wens in te richten.


Banden voor rondtransporteurs

Rondtransporteurs, ook wel bochttransporteurs genoemd, vereisen een zeer nauwkeurig vervaardigde transportband. De geringste afwijking in het ontwerp of de afwerking kan leiden tot grote problemen bij het gebruik van de transporteur. Ook deze specialistische transportbanden voor rondtransporteurs vindt u bij Bandtransport Europe. 


Pintlebanden

De verschillende soorten pintlebanden van Bandtransport Europe combineren de flexibiliteit van kunststof transportbanden met de stevigheid van de rubberen 'vingers'. 


Frictie– en bekledingsmateriaal

Antislipmateriaal voor het bekleden van aandrijftrommels en retourtrommels is bij Bandtransport Europe beschikbaar met diverse profielen. Wij kunnen uw aandrijftrommels en retourtrommels ook voor u bekleden.

 


Computergestuurd snijden

Bandtransport Europe (BTE) snijdt materialen tot 6 mm dik in elke gewenste vorm op zijn volledig computergestuurde Zünd snijplotter. Ingewikkelde ontwerpen en grote series kunnen uiterst nauwkeurig voor u worden gesneden.


Geschikt voor Miedema

Bandtransport Europe is de specialist als het gaat om transportbanden geschikt voor Dewulf Miedema machines. We produceren al meer dan 25 jaar banden die specifiek ontwikkeld zijn om dit onmisbare onderdeel van Miedema machines te vervangen.


Gecoat technisch weefsel

Wij leveren op maat gemaakte producten van sterke en slijtvaste doeken voor diverse toepassingen in de land- en tuinbouw. We hebben rollen met verschillende doekgewichten en kleuren op voorraad.


Neopreen

Onder schuimbekleding vallen onder andere Spons en neopreen. Neopreen is een synthetisch celrubber en een afgeleide van de chemische naam POLYChloropreen. Het wordt gebruikt als een schuimbekleding op diverse van onze transportbanden en riemen en is in verschillende diktes verkrijgbaar.