Slijtvast en met een goede chemische bestandheid voor een lange levensduur

In de gipsindustrie zijn een aantal eigenschappen belangrijk in een transportband: banden moeten een goede chemische bestandheid hebben om vroegtijdige veroudering van de transportband te voorkomen. Verder is het belangrijk dat stof en gruis geen overmatige slijtage veroorzaken. De juiste kracht-rekverhoudingen bij zware belading zijn belangrijk voor een gelijkmatige bandsnelheid en het voorkomen van beschadiging of verspilling van het product.

Bandtransport Europe levert transportbanden die zeer geschikt zijn voor gebruik in de gipsindustrie en die door hun goede chemische bestandheid en slijtvaste deklagen een lange levensduur hebben. U vindt bij ons banden voor toepassing in bij voorbeeld af- en aanvoerlijnen en weeginstallaties.

Banden met goede lossende eigenschappen zorgen ervoor dat materialen niet aankleven, waardoor minder productverlies ontstaat, een eindproduct van hogere kwaliteit ontstaat. Bovendien blijven deze transportbanden schoner, waardoor u bespaart op reinigingstijd en –kosten.

Onze producten

Op deze pagina vindt u een aantal transportbandtypes die geschikt zijn voor gebruik in de gipsindustrie. Wij leveren zowel vlakke als geprofileerde banden. Op onze profileermachine kunnen we elk gewenst gangbaar profiel aanbrengen op het transportbandmateriaal.

Ook diverse accessoires, zoals golfranden, meenemers en snaren behoren tot de mogelijkheden. Deze kunnen los worden geleverd, of worden aangebracht op de transportband. Klik op de typecoderingen voor meer informatie over onze bandtypes. Vindt u niet direct wat u zoekt? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.