Hoogwaardige transportbandconfectie: u bespaart tijd en geld

Bandtransport Europe is specialist in de confectie van transportbanden in PVC, PU, PE en silicone. Het installeren van de banden laten we over aan servicebedrijven en machinefabrikanten. Hierdoor kunnen we ons concentreren op het fabriceren van de beste transportbanden en het ondersteunen van confectiebedrijven, installateurs en servicebedrijven, zodat zij hun klanten optimaal kunnen bedienen. 

Bandtransport Europe is gespecialiseerd in complete transportbandconfectie. Wij coaten, profileren, snijden en lassen. We maken uw band eindloos en brengen snaren, meenemers, golfranden, speciale noppen, pintles en alles wat u verder kunt verzinnen aan op en onder uw transportbanden. Alles volgens uw specificaties. 

Als distributeur, installateur, onderhoudsbedrijf of confectiebedrijf bent u bij ons aan het juiste adres voor al uw transportbandmateriaal. Door de jaren heen hebben wij ons ontwikkeld tot steun en toeverlaat van vele bedrijven, die onze vergaande mechanisering en kennis van bewerkingen zien als een verlengstuk van hun eigen activiteiten. 

In ingewikkelde gevallen denken we met u en uw klant mee over de juiste oplossing. Zo hebben we al veel klanten kunnen helpen een duurzame en betaalbare oplossing te vinden voor soms langlopende problemen.

Een greep uit ons aanbod:

  • Uitgebreid assortiment aan kunststof transportbanden
  • Gesneden stukken, ook kleine afmetingen
  • Aanbrengen van (extra) coatings op bestaand materiaal
  • Profileren van bandmateriaal (ook kleine stukken)
  • Volledige confectie van transportbanden: eindloos maken, aanbrengen van snaren, meenemers, golfranden, vingers etc.
  • Fabricage van zeer lange transportbanden
  • Volledige confectie van gaasbanden met speciale randversterking en accessoires
  • Uitgebreide productlijn van los te verkrijgen accessoires, zoals meenemers, snaren, golfrandmateriaal, etc. Speciaal zijn ook onze weefselversterkte meenemers.
  • Bekleden van trommels en rollen met frictiemateriaal
  • Speciale uitvoeringen en bewerkingen: vraag onze afdeling verkoop

Minimaliseer uw voorraad

Bij Bandtransport Europe is het mogelijk volle rollen transportbandmateriaal te kopen, maar ook kleinere, nauwkeurig op maat gesneden, stukken. Dat scheelt voorraad, manuren en machinekosten. Als u wilt leveren we het transportbandmateriaal met voorbereide las, zodat u direct kunt beginnen met de installatie van de transportband. 

Speciale transportbanden: coaten en profileren volgens specificatie

Een standaard transportband heeft soms net niet die eigenschappen die u nodig hebt. Deklaageigenschappen of het profiel moeten anders zijn, maar precies het juiste bandmateriaal is nergens voorhanden.

Bandtransport Europe heeft als specialist in transportbandconfectie de mogelijkheid transportbandmateriaal te voorzien van een extra coating en / of een profiel. Hiermee kunnen we zelfs kleine stukken transportbandmateriaal of een deel van uw volle rol voorzien van een dikkere of extra deklaag en een profilering.

Voordeel door uitbesteden

Uw werknemers brengen het meest op als ze bij de klant transportbanden installeren. Door confectiewerkzaamheden uit te besteden aan Bandtransport Europe kunt u meer klanten helpen. Daarbij hoeft u minder te investeren in machines die maar weinig gebruikt worden, maar kunt u wel de meest ingewikkeld geconfectioneerde banden aan uw klanten aanbieden. Door mechanisering van onze processen en concentratie op alleen transportbandconfectie kunnen we grote series produceren van transportbanden, maar ook bijvoorbeeld weefselversterkte meenemers. U kunt zich concentreren op het werk bij de klant.

Lees in onderstaande brochure meer over Bandtransport Europe.

Neem nu contact met ons op. We laten u graag zien hoe we ook u verder kunnen helpen.

Vindt u niet direct wat u zoekt?

Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder. 

Tristan Moor
+31 (0)251 319 119

Vindt u niet direct wat u zoekt?

Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Jeroen Al
+31 (0)251 319 119

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over onze producten? Neem direct contact op voor meer informatie of een offerte.