Sterke, lichtgewicht transportbanden voor gebruik bij productie van stenen en tegels

Bij de productie van stenen en tegels is van belang dat de gebruikte transportband slijtvast is en een lage rek heeft. Zeker in lange transportbanden is de kracht-rekverhouding belangrijk, omdat de band anders loop- en stuurproblemen kan vertonen. Het assortiment van Bandtransport Europe omvat diverse bandtypes die geschikt zijn voor het transport van stenen, tegels en gerelateerde grondstoffen.

Voor aan- en afvoer van grondstoffen, reststoffen, afval en afgekeurd product worden vaak transportbanden gebruikt die niet alleen een slijtvaste deklaag hebben, maar bijvoorbeeld ook antistatisch zijn, een goede chemische bestandheid hebben of vlamvertragend zijn volgens ISO340. Vaak worden hier geprofileerde transportbanden ingezet, of banden met meenemers, golfranden of snaren. Bij Bandtransport Europe vindt u ze allemaal. In het aanbrengen van profielen zijn wij, door inzet van onze profileermachine, zeer flexibel: elk gewenst gangbaar profiel kunnen wij op vlakke banden aanbrengen.

Kunststof chevronbanden voor veeleisende toepassingen

Ook voor zware materialen worden tegenwoordig kunststof transportbanden ingezet, waar voorheen rubberen banden de standaard waren. Bandtransport Europe heeft voor zware toepassingen een speciale transportband met chevronprofiel ontwikkeld, die de juiste kracht-rekverhoudingen heeft voor optimale inzetbaarheid. Deze transportbanden zijn snel te installeren, gemakkelijk schoon te houden en hebben een lange levensduur, waardoor ze voordeliger zijn in gebruik dan de traditionele rubberen banden. Door hun geringe gewicht kan worden gewerkt met lichtere, compactere transporteurs.

BTE rolbekleding

Speciale trommelbekleding

Speciaal voor deze chevronbanden hebben wij frictiemateriaal ontwikkeld dat als rolbekleding wordt aangebracht op de trommel en trommelmotor. Dit materiaal biedt, door zijn profiel en speciale hardheid, een superieure grip, ook bij zware belasting van de band.

Onze producten

Op deze pagina vindt u een aantal bandtypes, die geschikt zijn voor gebruik bij de productie van stenen en tegels. Klik op de typecoderingen voor meer informatie. Vindt u niet direct wat u zoekt? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Brochure Chevronbanden