Hygiënische, zuurbestendige transportbanden die lang meegaan.

De transportbanden en gaasbanden van Bandtransport Europe voldoen aan de strenge eisen die aan transportbanden voor voedingsmiddelen worden gesteld door FDA, USDA, 3A en EU. Deze transportbanden zijn bovendien goed te reinigen en hebben, waar nodig, goede lossende eigenschappen, zodat vuil zo min mogelijk aanhecht aan de transportband. Ook het verkleuring van de transportband valt in de meeste gevallen goed te voorkomen, door selectie van het juiste transportbandmateriaal. Bandtransport Europe adviseert u graag welke materialen het meest geschikt zijn voor uw toepassing. 

Bij de verwerking van fruit en sommige groentesoorten is het belangrijk dat transportbanden bestand zijn tegen de zuren uit het product. Onze transportbanden voor zulke toepassingen hebben een goede bestandheid tegen deze zuren, waardoor hun levensduur wordt verlengd en ze optimaal presteren.

BTE transportbanden voor groenteverwerking

Fabseal® gesloten zijkanten

Voor toepassingen waar met natte of vochtige producten wordt gewerkt, wat veel voorkomt in deze branche, vindt u bij Bandtransport Europe transportbanden met Fabseal® gesloten zijkanten. De zijkanten worden goed afgedicht, wat zorgt voor een schone werkomgeving en een langere levensduur van de transportband.

Gaasbanden

Ook voor gaasbanden kunt u bij Bandtransport Europe terecht. Onze gaasbanden, vervaardigd uit polyestergaas, zijn stabiel en hebben een lange levensduur. U heeft de keuze uit diverse maaswijdtes, al naar gelang de toepassing.

Onze producten

Hieronder vindt u een aantal bandtypes die veel gebruikt worden in de groente- en fruitverwerkende industrie. Vindt u niet wat u zoekt? Neem gerust contact met ons op. Met een basisassortiment van meer dan 100 bandtypes is er altijd een band die voldoet aan uw specifieke eisen. We helpen u graag verder.

Meer informatie over onze boogbanden vindt u in onderstaande brochure.

BTE brochure boogbanden BTE brochure gaasbanden

 Bandtransport Europe levert ook transportbanden voor de groente- en fruitteelt. Voor meer informatie klikt u op de desbetreffende link.