Vertrouw op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid

Om u te verzekeren van een constante, hoge kwaliteit werken wij uitsluitend met Europese leveranciers, waarvan de overgrote meerderheid uit Nederland afkomstig is. Hierdoor is onze fabricage gegarandeerd van het hoge niveau dat u van Nederlandse producten gewend bent en kunt u rekenen op een lange levensduur en een constante kwaliteit van onze producten.

Onze ervaring helpt u verder

De transportband vormt een onmisbaar onderdeel in de transportinstallatie en daar wilt u zo min mogelijk bij stilstaan. Met een historie van meer dan dertig jaar en een ervaren team van medewerkers begrijpt Bandtransport Europe het belang van een betrouwbare kwaliteit. Niet alleen leveren wij producten van constante, hoge kwaliteit, waar nodig helpen we u ook bij het vinden van een oplossing waar de juiste transportband maar moeilijk te vinden is. Door nauwe samenwerking met onze leveranciers en afnemers kunnen nieuwe producten worden ontwikkeld en weten we de kwaliteit en duurzaamheid van onze producten doorlopend nog verder te verbeteren. 

Onze kernwaarden

Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid zijn de drie kernwaarden waarmee Bandtransport Europe (BTE) werkt. Immers: tevreden klanten, gezonde medewerkers en een duurzame omgeving houden ons bedrijf gezond. Binnen BTE werken we daarom met een managementsysteem waarin kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid zijn geïntegreerd. Dit systeem is gebaseerd op de normen ISO 9001, ISO 14001 en OSHAS 18001. In 2018 zijn we overgegaan van de oude ISO 9001:2008 naar de nieuwe certificering volgens ISO 9001:2015. Deze is in 2022 vernieuwd.

ISO 9001:2015

Wij werken met de volgende doelstellingen:

  • Een belangrijke aanbieder te zijn van kwaliteitsproducten op de transportbandenmarkt;
  • U te ondersteunen met optimale service en advies;
  • Het waarborgen van een hoog niveau van vakmanschap onder de medewerkers;
  • Verbetering van producten door Onderzoek & Ontwikkeling;
  • Duurzaamheid door het verlengen van de levensduur van de producten;
  • Efficiënt gebruik van grondstoffen en energie;
  • Het op peil houden van productkwaliteit door een optimale procesbeheersing;
  • Continu verbeteren van arbeidsomstandigheden en veiligheid;
  • Periodieke beoordeling van het managementsysteem;
  • Werken binnen de gestelde wet- en regelgeving.

Door deze onderwerpen continu, op een gestructureerde manier aandacht te geven kunnen we een hoge kwaliteit van producten en dienstverlening garanderen. De behaalde certificeringen onderstrepen nog eens hoe belangrijk we deze zaken vinden. 

Kwaliteitscontrole 

BTE werkt alleen met hoogwaardige materialen, om u telkens weer een kwaliteitsproduct te leveren. Een controleerbare en consistente kwaliteit is belangrijk en daarom werken we volgens gestructureerde werkmethodes, waarbij elke stap in het productieproces doorlopend wordt beoordeeld. Op deze manier minimaliseren we de foutkans en kunt u vertrouwen op onze constante kwaliteit.

Nauwe toleranties

Bij de kwaliteitscontrole wordt uitgegaan van onze standaard toleranties. BTE werkt met toleranties die gebaseerd zijn op en zelfs nauwer zijn dan de ISO-normering. Zo voldoen we aan de hoge kwaliteitseisen van onze klanten en dragen we bij aan een versterking van hun concurrentiepositie. Een overzicht van onze toleranties vindt u in dit pdf-bestand.

Maatwerk is mogelijk

Bestaat er voor een specifiek product behoefte aan nog kleinere toleranties, dan is dat, in overleg, zeker mogelijk. Ook voor transportbanden met bijzondere accessoires of bewerkingen met mogelijk afwijkende waarden kunnen we, op aanvraag, werken met zeer kleine toleranties. We bespreken graag de mogelijkheden met u. Heeft u vragen over onze toleranties of bent u op zoek naar een speciale band? Neem gerust contact met ons op. 

Vindt u niet direct wat u zoekt?

Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder. 

Yvonne Waagmeester
+31 (0)251 319 119

Automatisch op de hoogte blijven?

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.
Geslacht:
Man Vrouw
U bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Er is iets fout gegaan bij de aanmelding. Heeft u zich misschien al eerder aangemeld?

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over onze producten? Neem direct contact op voor meer informatie of een offerte.