Hygiëne staat voorop bij onze transportbanden voor de visserij.

Bandtransport Europe levert de juiste transportbanden voor gebruik in de visserij. Vis moet zo snel mogelijk worden verwerkt en afgeleverd, om zijn versheid te behouden. Het is daarom belangrijk dat de banden goed functioneren, zowel op het schip als bij de afslag, groothandel en verdere verwerking. Transportbanden voor de visserij moeten vanzelfsprekend betrouwbaar zijn bij lage temperaturen en in combinatie met vocht en vuil. Ze zijn olie- en vetbestendig en – vooral bij de vangst en verwerking van schaal- en schelpdieren – mechanisch sterk. Bovendien moeten ze voldoen aan de eisen voor voedselveiligheid zoals beschreven door FDA, USDA, 3A en EU. De banden van Bandtransport Europe voldoen ruimschoots aan al deze eisen.

Een belangrijke voorwaarde in de visserij is een hoge graad van hygiëne. Bederfelijke waar als vis vereist een grondige reiniging van transportbanden en machines, die snel en goed moet kunnen worden uitgevoerd. Al onze visserijbanden zijn gemakkelijk en snel te reinigen met de daartoe geëigende middelen. Onze speciaal gecoate PU-banden hebben een harde deklaag, die bestand is tegen lage temperaturen en tegen beschadiging door schaal- en schelpdieren.

Met Fabseal® gesloten zijkanten wordt het weefsel binnenin de band afgesloten en beschermen we de band tegen binnendringend vocht en vuil. Dit komt de hygiëne ten goede verlengt de levensduur van de band. Bij ons vindt u alle denkbare bandprofielen en bijvoorbeeld ook polyethyleen gaasbanden die, door hun excellente lossende eigenschappen, schoner blijven dan menig andere afwateringsband. Door toepassing van gaas van zeer goede kwaliteit en het aanbrengen van zijkantversteviging zijn deze banden zeer stabiel in gebruik, wat uw continuïteit ten goede komt.

Onze producten

Op deze pagina vindt u een aantal producten die speciaal geschikt zijn voor gebruik in de visserij. Klik op een typecodering voor meer informatie. Vindt u niet wat u zoekt? Neem gerust contact op. We helpen u graag verder.

Bij Bandtransport Europe vindt u ook transportbanden voor gebruik in de visverwerkende industrie.

BTE brochure gaasbanden

Bijbehorende producten: