Snelle verwerking van kwetsbaar fruit vereist de juiste transportband

Fruit bederft snel en raakt makkelijk beschadigd. Daarom wilt u snel en toch voorzichtig de oogst verwerken en bij de klant of verwerkende industrie afleveren. Transportbanden vervangen mankracht en dragen bij aan een snelle verwerking. Speciale uitvoeringen van de transportband voorkomen beschadiging van het fruit en zorgen dat de kwaliteit optimaal blijft. 

Bandtransport Europe levert transportbanden die speciaal zijn afgestemd op het gebruik in de fruitteelt. Transportbanden die gebruikt worden bij de oogst en verdere verwerking van fruit moeten niet alleen geschikt zijn voor gebruik bij vochtig weer, in de kou of juist in de zon, ze moeten ook het kwetsbare fruit goed beschermen tegen stoten, vallen en klemzitten. Bandtransport Europe heeft transportbanden ontwikkeld die zeer geschikt zijn voor gebruik bij het oogsten en verzendklaar maken van fruit. Waar nodig bieden we transportbanden die voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan voedselveiligheid door de internationale instanties FDA, USDA, 3A en EU, die bestand zijn tegen zuren uit het fruit en die zijn uitgerust met de juiste (vinger-) meenemers, zijkantafdichtingen en andere beschermende aanpassingen die speciaal voor de fruitteelt zijn ontwikkeld. Ook soft landing banden maken deel uit van ons assortiment. De transportbanden van Bandtransport Europe zijn uitermate geschikt voor hun toepassing en hebben een lange levensduur. U kunt ongestoord door met uw werk.

BTE boogbanden

Onze producten

Op deze pagina vindt u een aantal transportbandtypes die geschikt zijn voor gebruik in de fruitteelt. Door te klikken op de typecodering vindt u meer informatie over de verschillende producten. Vindt u niet direct wat u zoekt? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.

U vindt bij ons ook transportbanden voor gebruik in de groente- en fruitverwerkende industrie. Klik hier voor meer informatie.

BTE brochure boogbanden

Bijbehorende producten: