De veiligste, meest hoogwaardige transportbanden voor de suikerindustrie

Bandtransport Europe levert de meest hoogwaardige transportbanden voor gebruik in de suikerindustrie. Deze industrie is veeleisend: suiker is aggressief en vervuilend. Het heeft een sterke inwerking op de band en het risico op explosies is groot. Het is dan ook van belang om uw transportbanden voor deze industrie van een betrouwbare partner af te nemen, om er zeker van te zijn dat u altijd de beste transportband, van homogene kwaliteit heeft.

De transportbanden van Bandtransport Europe voor de suikerindustrie zijn ontwikkeld in samenwerking met leveranciers en afnemers. Met hun hoge slijtvastheid en hoge breeksterkte zijn deze lichtgewicht transportbanden ideaal voor toepassing in deze veeleisende sector. Onze transportbanden hebben een lange levensduur, ondanks de inwerking van de suiker. Deze speciale transportbanden zijn bovendien makkelijk te reinigen: ze hebben goede lossende eigenschappen en zijn niet-absorberend, waardoor de suiker minder blijft plakken. U heeft bovendien de optie van toepassing van Fabseal® gesloten zijkanten. Hierdoor wordt het weefsel in de transportband opgesloten, waardoor vervuiling nog minder kans heeft en de transportband langer meegaat. Fabseal® kan ook bij zeer lange transportbanden worden toegepast.

Voedselveilig en vlamvertragend

Omdat hier wordt gewerkt met voedingsmiddelen voldoen de transportbanden die in aanraking komen met onverpakte suiker aan de eisen van FDA, USDA en EU. Door het hoge risico van explosies is ook aan de brandveiligheid gedacht: de suikerbanden van Bandtransport Europe zijn antistatisch en vlamvertragend volgens ISO 340 en voldoen aan de strenge eisen van ATEX voor explosiepreventie. 

Dutch Quality

Om veilig te kunnen produceren is het van het grootste belang dat u kunt vertrouwen op de kwaliteit van uw transportbanden. Bandtransport Europe werkt uitsluitend samen met leveranciers van grondstoffen en halffabricaten uit Nederland en de omringende landen. Op die manier waarborgen we een homogene, constante kwaliteit en een hoogwaardig product. Elke transportband kan volgens uw specificaties worden uitgerust met meenemers, morsranden, snaren en golfranden. 

Onze banden

Op deze pagina vindt u enkele bandtypes die geschikt zijn voor gebruik in de suikerindustrie. Door te klikken op de typecodering vindt u meer informatie per bandtype. Vindt u niet direct wat u zoekt, of loopt u tegen problemen aan binnen uw processen? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag de juiste transportband te selecteren.