BTE's foodgrade transportbanden hebben alle eigenschappen die zo noodzakelijk zijn in de zoetwarenindustrie.

Bij de productie van snoep worden veel transportbanden gebruikt. Deze moeten aan strenge eisen voldoen om goed te functioneren. Bandtransport Europe levert de juiste transportbanden voor toepassingen in de zoetwarenindustrie. Onze transportbanden zijn geschikt voor transport van levensmiddelen volgens de strenge internationale eisen van FDA, USDA, 3A en EU. Ook vindt u bij ons banden voor het transport van verpakte producten.

Onze transportbanden voor productie en verwerking van zoetwaren hebben een harde, slijtvaste deklaag, die bestand is tegen gebruik van schrapers of zelfs voor snijden of stansen op de band. De deklagen hebben goede lossende eigenschappen, zodat er weinig vuilaanhechting ontstaat, zelfs bij productie van kleverige producten zoals kauwgom. De banden zijn bovendien gemakkelijk te reinigen.

Bestendigheid

Waar nodig levert Bandtransport Europe banden met een goede chemische bestendigheid tegen suiker en andere ingrediënten. Ook olie- en vetbestendige banden maken deel uit van ons assortiment. Voor de aanvoer van ingrediënten en hulpstoffen zoals suiker en meel vindt u bij ons bovendien banden die vlamvertragend zijn volgens ISO340 en die voldoen aan de ATEX-eisen. Hiermee creëert u een veilige werkomgeving.

Alles op z’n plaats

Om te zorgen dat grondstoffen en eindproduct gemakkelijk getransporteerd worden, zonder van de transportband te vallen, wordt in de zoetwarenindustrie veel gebruik gemaakt van golfranden en meenemers. Deze zorgen vooral bij opgaand en neergaand transport voor minder uitval en grotere verwerkingsvolumes. Bandtransport Europe levert golfranden en meenemers volgens uw specificaties. 

Onze producten

Op deze pagina vindt u een aantal bandtypes voor gebruik in de zoetwarenindustrie. Klik op een typecodering voor meer informatie. Vindt u niet direct wat u zoekt, of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.