Continuïteit voorop

Met de aanhoudende groei van internetwinkelen en nog altijd toenemende consumptie wordt een efficiënte goederenstroom steeds belangrijker voor bedrijven en consumenten. Stilstand van een enkele transportband leidt direct tot grote problemen binnen een Warehouse Management Systeem. U wilt er daarom van op aan kunnen dat uw transportbanden blijven draaien onder alle omstandigheden, met zo min mogelijk oponthoud.

De hoge snelheden waarmee goederen en pakketten worden getransporteerd, tot meer dan 200 meter per minuut, vergen een aantal speciale eigenschappen van de banden. Goede stuurmogelijkheden zijn een eerste vereiste, zodat de banden recht blijven lopen ondanks de snelheid, starten / stoppen, snelheids toe- en afname, het zijdelings afschuiven van ladingen en dergelijke. Banden moeten daarbij slijtvast zijn, de juiste frictie hebben, zodat een doos niet wegglijdt bij op- of neergaand transport, maar juist weer wel goed af te schuiven is bij het sorteerstation en natuurlijk vlamvertragend zijn. Geluidsreductie is in bijna alle banden voor distributie- en sorteercentra een belangrijk punt van aandacht, om aan de normen voor het welzijn van medewerkers te kunnen voldoen. Elke band heeft zo zijn eigen vereisten. De banden van Bandtransport Europe zijn speciaal ontwikkeld om onder zulke omstandigheden probleemloos te blijven opereren.

De juiste eigenschappen

Bandtransport Europe levert al vele jaren de juiste kunststof transportbanden voor het gehele proces. Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment van vlakke banden en banden met (bijvoorbeeld een antislip) profiel. Al naar gelang uw wensen en eisen leveren wij banden met een speciale ‘low-noise’ onderzijde, prima kracht-rek verhoudingen, antistatische eigenschappen, vlamvertragende eigenschappen en een goede chemische of olie- en vetbestendigheid. Voor sommige toepassingen is een hoge slijtvastheid of snij- en stootbestendigheid belangrijk. Ook hiervoor leveren wij u de juiste oplossing.

Profilering op maat

Bij transport van pakketten en poststukken is het van groot belang dat de producten goed op hun plaats blijven tijdens het transport. Hiertoe worden geprofileerde banden gebruikt. Bandtransport Europe biedt optimale flexibiliteit in profileringen: met onze profileermachine kan elk gewenst gangbaar profiel in het bandmateriaal worden aangebracht.

Ondersteuning

Door nauwe contacten met distributeurs en collega's rond de wereld zijn wij in staat een zeer snelle service te bieden, om zo uw continuïteit veilig te stellen.

Hieronder vindt u een aantal veelgebruikte bandtypes. Vindt u niet direct wat u zoekt? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.