Vertrouw alleen op de hoogste graad van hygiëne en de beste transportbandeigenschappen.

Niets zo belangrijk in de zuivelindustrie als een goede hygiëne: ongewenste bacteriegroei kan grote problemen opleveren. De transportbanden die Bandtransport Europe levert voor gebruik in de zuivelindustrie zijn speciaal geselecteerd op hun hygiënische eigenschappen. Al onze transportbanden zijn snel, gemakkelijk en grondig te reinigen en voldoen aan de eisen van de FDA, USDA, 3A en EU. Ze hebben een excellente olie- en vetbestendigheid, wat de levensduur van de transportbanden ten goede komt.

Bandtransport Europe levert de juiste transportbanden voor de toepassingen in de zuivelindustrie. Naast hun hygiënische (foodgrade) eigenschappen hebben deze transportbanden bijvoorbeeld de beste kracht-rekverhouding om uw processen soepel te laten verlopen, ook bij zware belasting of bij producten die op de band vallen of schuiven. Het juiste profiel is een andere voorwaarde voor een goedwerkende transportband: Bandtransport Europe levert alle gangbare profielen die nodig zijn om uw processen goed te laten verlopen, of het nu gaat om een goede lossing van product, de afvoer van vocht bij natte producten, of het in positie houden van producten, u vindt bij ons het juiste profiel voor uw toepassing. Zo wordt ons golfprofiel veel gebruikt voor het transporteren van kaas. 

Gesloten zijkanten voor optimale hygiëne

Om ervoor te zorgen dat vocht, microben en bacteriën niet kunnen binnendringen in het verstevigende weefsel binnenin de transportband is het mogelijk de randen van de transportband te laten afdichten met Fabseal® gesloten zijkanten. Hierdoor zijn uw transportbanden eenvoudig optimaal te reinigen en blijven ze langdurig veilig in gebruik.

Onze transportbanden

Op deze pagina vindt u een aantal transportbanden die geschikt zijn voor gebruik in de zuivelindustrie. Klik op een bandcode voor meer informatie. Vindt u niet direct wat u zoekt? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij u verder. 

Flexibiliteit in profileren

In onze zeer complete confectiewerkplaats kunnen we standaard transportbanden geheel aanpassen aan uw wensen. Zo kunnen we bijvoorbeeld met onze eigen profileermachine alle gangbare profielen aanbrengen op kleinere stukken transportband. Dit geeft ons de flexibiliteit om problemen bij uw processen soms op geheel nieuwe wijze op te lossen. Op de pagina Profileren vindt u hierover meer informatie.