Halogeenvrije transportbanden voor verwerking van tabak

Banden voor nagenoeg elke toepassing in de tabaksindustrie, zowel voor de primaire als de secundaire verwerking, vindt u bij Bandtransport Europe. Onze banden zijn speciaal voor deze industrie ontwikkeld en voldoen aan de strikte eisen die er door FDA, USDA en 3A aan worden gesteld.

Voor het primaire proces vindt u bij Bandtransport Europe 3, 5 en 7-laags natuurrubber transportbanden voor verwerking van tabak. Door toepassing van de juiste combinaties van weefsels, deklagen en profielen zijn deze banden zeer breed inzetbaar in het gehele primaire proces.

BTE halogeenvrije transportbanden voor tabak

Fabplast® halogeenvrije banden

Ook voor het secundaire verwerkingsproces vindt u bij ons de juiste banden. Onze halogeenvrije Fabplast transportbanden zijn non-toxisch: pyrolysetests wijzen uit dat er, zelfs bij verbranding op temperaturen boven 800°C, geen gevaarlijke verbindingen of elementen – zoals chloorkoolwaterstoffen, zwavel of fluor – worden gevormd. Een absolute must met de steeds strenger wordende eisen rond de verwerking van tabak.

Eigenschappen van onze Fabplast® tabaksbanden:

  • Halogeenvrij, pyrolysebestendig
  • Goede lossende eigenschappen (weinig vervuiling)
  • Mechanisch sterk
  • Zeer slijtvast
  • Flexibel (optimale prestaties, ook bij kleine roldiameters)
  • Bruikbaar bij lage temperaturen
  • Goed bestand tegen vocht
  • Uitstekende chemische bestandheid (tegen oplosmiddelen, oliën & vetten, zuren en basen)
  • Excellente hechting van lassen en meenemers – banden gaan lang mee
  • Eenvoudig te reinigen

BTE halogeenvrije transportbanden voor tabak 

Diverse uitvoeringen

Afhankelijk van de toepassing bieden wij diverse deklaagprofielen en afwerkingen. Ook dikte, materiaalkeuze, doorscheur- en breeksterkte hangen samen met de toepassing in de fabriek. Naar behoefte kan ons Fabplast® materiaal worden voorzien van een profiel. Onze profileermachine kan worden ingezet om bij voorbeeld een deel van een volle rol transportbandmateriaal te voorzien van een profiel. Veelgebruikte profielen in de tabaksindustrie zijn de zaagtand, het golfprofiel en de grote nop.

Onze speciale producten

Op deze pagina vindt u de diverse bandtypes die speciaal geschikt zijn voor de tabaksindustrie. Klik op de diverse typecoderingen voor meer informatie. Vindt u niet direct wat u zoekt? Bandtransport Europe produceert naast tabaksbanden nog vele andere bandtypes. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. We helpen u graag verder.

Onze brochure:

BTE brochure tabaksbanden