Olie en vet kan inwerken op uw transportband. Kies de juiste band voor een lange levensduur.

In veel verschillende industrieën moet bij het gebruik van transportbanden rekening worden gehouden met oliën en vetten. De ene keer omdat er smeermiddelen worden gebruikt, zoals in de metaalindustrie, de automobielindustrie en machinebouw, de andere keer omdat het product van nature olie of vet bevat, zoals bij cacao, vlees, vis en andere voedingsmiddelen. Bandtransport Europe levert transportbanden die zeer goed bestand zijn tegen de invloed van olie en vet en daardoor lang meegaan, ook bij intensief gebruik.  

Bandtransport Europe heeft een ruim assortiment aan transportbanden met een zeer goede bestandheid tegen oliën en vetten. Voor de voedingsmiddelenindustrie leveren wij transportbanden die daarnaast voldoen aan de strenge richtlijnen van FDA, USDA, 3A en EU. Ook hebben wij transportbanden in ons assortiment die naast de goede olie- en vetbestendigheid bijvoorbeeld een extra sterke deklaag, weinig rek en / of een goede chemische bestandheid hebben.

Elke transportband kan worden uitgevoerd met bijvoorbeeld meenemers, snaren, golfranden en gesloten zijkanten. Door onze specialisatie in transportbandconfectie kunnen we uw transportbanden precies volgens uw specificaties uitvoeren. 

Onze producten

Op deze pagina vindt u een aantal bandtypes met een goede olie- en vetbestendigheid. Door te klikken op de typecodering vindt u meer informatie over de verschillende producten. Vindt u niet direct wat u zoekt? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.