Transportbanden voor gebruik in de machinebouw: wij helpen bij uw ontwikkeling

Deskundige ondersteuning bij het ontwerpen van bandtransporteurs vergemakkelijkt en versnelt uw ontwikkelingsproces. Met meer dan dertig jaar ervaring in transportbanden en een van de meest uitgebreide confectiewerkplaatsen van Europa biedt Bandtransport Europe de hulp die u nodig heeft bij het selecteren van het juiste materiaal en de beste uitvoering voor al uw transport- en procesbanden. 

Veel machinebouwers en OEM's vinden hun weg naar Bandtransport Europe voor de juiste transportband. Door onze jarenlange ervaring, kennis van onze materialen en een persoonlijke benadering, helpen wij u verder met goed onderbouwd advies en producten van hoge kwaliteit, gemaakt van grondstoffen en halffabrikaten uit Nederland en de omringende landen. Waar nodig lopen wij mee in het ontwikkelingstraject. Dit helpt een snellere ontwikkeling, doordat vanaf het begin de juiste condities kunnen worden gecreëerd voor een perfect lopende transportband. Aanpassingen kunnen snel worden gemaakt en tests makkelijker geëvalueerd.

Snel en goed

OEM’s in vele industrieën vinden bij Bandtransport Europe de juiste transportbanden voor hun toepassingen, zowel voor nieuwbouw als vervanging. Voor een slijtageonderdeel als de transportband wilt u een snelle levering en een goed afgewerkt product. Bandtransport Europe heeft een team van ervaren medewerkers, dat 16 uur per etmaal klaarstaat om kwalitatief hoogwaardige transport- en procesbanden te vervaardigen. Neem nu contact met ons op voor een bestelling of meer informatie.

Serieproductie

Door verregaande specialisatie in transportbandconfectie en doorlopend onderzoek naar verdere verbetering van onze productietechnieken is Bandtransport Europe een betrouwbare partner in de ontwikkeling en productie van transportbanden en procesbanden. Met een van de grootste confectiewerkplaatsen van Europa is het mogelijk uw transportbanden in serie te vervaardigen en ook grote hoeveelheden transportbanden snel te leveren. 

Onze producten

Wij leveren transportbanden voor onder meer de volgende toepassingsgebieden:

  • Landbouw, bosbouw en visserij – onder andere slijtvaste banden, levensmiddelenbanden (foodgrade), banden met lage rek voor zware toepassingen, gaasbanden, banden met specifieke profielen, meenemers, snaren en golfranden.

  • Industriële toepassingen – transportbanden voor de vervaardiging van levensmiddelen (FDA, USDA, 3A en EU conform), banden voor het snijden van vlees, banden voor toepassing in vochtige, koude, warme omstandigheden, banden voor toepassing met oliën en vetten of chemicaliën, halogeenvrije tabaksbanden, banden voor verwerking van hout, papier en karton, banden voor gebruik met zware, scherpe of harde materialen zoals bouwmaterialen, plastics en metalen en nog veel meer.

  • Afvalbeheer – transportbanden voor gebruik bij recycling. Banden die tegen een stootje kunnen, slijtvast zijn, snij- of kerfbestendig, olie- en vetbestendig en die waar nodig een goede kracht-rek verhouding hebben en gemakkelijk te sturen zijn.

  • Vervoer en opslag / material handling – transportbanden voor gebruik in distributiecentra, luchthavens, koelhuizen, etc. Dit zijn bij voorbeeld banden voor snelle transporteurs en start-stoptoepassingen. Ook voor banden voor zijwaarts op- en afschuiven en banden voor koude omstandigheden hebben wij in ons assortiment.

  • Sport en recreatie – transportbanden voor looptrainers (treadmills) in fitnesscentra of voor medische fitness, maar ook voor bowlingbanen en indoor skibanen. 

  • Groot- en detailhandel – In de groot- en detailhandel vinden we de meeste transportbanden in kassameubels en in emballage-automaten (flessenautomaten). Ook voor deze toepassingen vindt u bij BTE de juiste transportbanden.

Meer informatie over de verschillende industrieën waaraan wij leveren vindt u onder het menu-item Branches.

Meer informatie over Bandtransport Europe vindt u in onderstaande brochure.

 

Neem contact op

Vindt u niet direct het product of het toepassingsgebied dat u zoekt? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder. Ook voor meer informatie over de mogelijkheden voor projectondersteuning of advies kunt u contact met ons opnemen.

Vindt u niet direct wat u zoekt?

Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder. 

Tristan Moor
+31 (0)251 319 119

Vindt u niet direct wat u zoekt?

Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Jeroen Al
+31 (0)251 319 119

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over onze producten? Neem direct contact op voor meer informatie of een offerte.