Van 1983 tot vandaag: een rijke historie in het hart van de kunststof transportbandindustrie

De vroege jaren

De historie van Bandtransport Europe BV gaat terug tot 1983. In dat jaar werd Bandtransport Zaanstreek BV (BTZ) opgericht als confectiebedrijf voor kunststof transportbanden. Met zijn wortels stevig in het oudste industriële gebied van Europa, de Zaanstreek, groeide het bedrijf gestaag en opende het diverse vestigingen. Naar inschrijven nieuwsbrief

Productie van transportbanden

Begin jaren ’90 werd naast de assemblage van kunststof transportbanden ook gestart met de productie ervan. BTZ verhuisde naar de huidige locatie in Uitgeest, in het hart van de kunststof transportbandenindustrie en op een goed bereikbare, centraal gelegen plek.

Overnames

In 1996 werden de activiteiten van BTZ overgenomen door het Amerikaanse Fabreeka en werd de naam veranderd in Fabreeka Bandtransport BV. Elf jaar later, in 2007, besloot de Amerikaanse moeder het bedrijf af te stoten, omdat het niet langer binnen de kernactiviteiten paste.

Het bedrijf werd overgenomen door de gerenommeerde Nederlandse transportbandenproducent Derco BV, die is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van kunststof transportbanden.

Zelfstandig

Midden 2010 zijn de activiteiten van Fabreeka Bandtransport BV verzelfstandigd door middel van een management buy-out en werd de naam veranderd naar het huidige Bandtransport Europe BV (BTE). Teruggrijpend op de glansrijke historie van het bedrijf voelen we dat de naam Bandtransport nog altijd een waardige naam is voor ons bedrijf. De toevoeging Europe laat zien dat ons speelveld verder reikt dan de Zaanstreek alleen. Voor afnemers in heel Europa en zelfs ver daarbuiten zijn we nog altijd een vertrouwde partner in de productie en confectie van kunststof transportbanden.

De toekomst

Zoals u van ons gewend bent zetten wij ons onverminderd in voor u, onze klant. We zijn ervan overtuigd dat we als team van gedreven, gemotiveerde en ervaren transportbandexperts iets kunnen toevoegen aan uw succes. Klinkt dat overdreven? Probeer het eens. Ook u helpen we graag een stap dichter naar een efficiënte, probleemloze bedrijfsvoering.

Vindt u niet direct wat u zoekt?

Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder. 

Monique de Wit
+31 (0)251 319 119

Automatisch op de hoogte blijven?

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.
Geslacht:
Man Vrouw
U bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Er is iets fout gegaan bij de aanmelding. Heeft u zich misschien al eerder aangemeld?

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over onze producten? Neem direct contact op voor meer informatie of een offerte.