Zware toepassingen, kunststof chevronbanden

Bandtransport Europe levert alle transportbanden voor gebruik in de aardappelverwerkende industrie. Van de aanvoer van aardappelen via zware chevronbanden tot de diverse stadia tijdens het verwerkingsproces, waarbij bijvoorbeeld geschilde, gesneden, natte of bevroren aardappelen worden vervoerd: Bandtransport Europe levert u de beste, volledig afgewerkte transportbanden, die zorgen voor een probleemloze voortgang van uw productieproces.

Al bij de aanvoer van de aardappelen komt u onze banden tegen: de door Bandtransport Europe ontwikkelde kunststof transportband met chevronprofiel is speciaal geschikt voor zware toepassingen. Deze transportband heeft een korte installatietijd, is gemakkelijk te reinigen, heeft de beste kracht-rekverhoudingen voor optimale prestaties en heeft een lange levensduur. Door het geringe gewicht van dit materiaal kan worden gewerkt met lichtere, compactere transporteurs. Dit transportbandmateriaal kan worden geleverd in levensmiddelenkwaliteit, in de kleur blauw, waarbij het voldoet aan de eisen van FDA en EU. 

BTE brochure chevronbanden NL 

Speciale trommelbekleding

Speciaal voor deze chevronbanden, die voor de zwaardere toepassingen worden gebruikt, hebben wij frictiemateriaal ontwikkeld dat als rolbekleding wordt aangebracht op de trommel en trommelmotor. Dit materiaal biedt, door zijn profiel en speciale hardheid, een superieure grip, ook bij zware belasting van de transportband.

Voedingsmiddelenbanden voor vele toepassingen

Bij het transport van voedingsmiddelen komt hygiëne op de eerste plaats. Machines moeten gemakkelijk te reinigen zijn en zo min mogelijk vervuilen tijdens het gebruik. Veel transportbanden van Bandtransport Europe zijn speciaal voor dit doel ontwikkeld. Er zijn transportbanden met goede lossende eigenschappen, om aanhechting van vooral zetmeel te voorkomen, banden die geschikt zijn voor transport bij lage temperaturen, waarop kan worden gesneden of die geschikt zijn voor gebruik met scan- of weegapparatuur. Voor toepassingen met natte producten vindt u bij Bandtransport Europe transportbanden met Fabseal® gesloten zijkanten. Zo krijgt vocht en vuil geen kans om zich te nestelen in het weefsel binnenin de band en blijft de band schoon en heel. U besteedt slechts een minimale hoeveelheid tijd aan reiniging en behaalt optimaal resultaat en een lange levensduur.

Het spreekt voor zich dat onze banden, waar dat gewenst is, voldoen aan de strikte eisen van FDA, USDA, 3A en EU voor het transport van voedingsmiddelen. Onze banden worden met de grootste zorg uit de beste grondstoffen en halffabricaten uit Nederland en de omringende landen samengesteld, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor hun toepassing, gemakkelijk kunnen worden verwerkt en gemakkelijk te reinigen zijn.

Onze producten

Op deze pagina vindt u een aantal bandtypes die geschikt zijn voor gebruik in de aardappelverwerkende industrie. Klik op de diverse typecoderingen voor meer informatie. Vindt u niet direct wat u zoekt? BTE heeft in de loop der jaren honderden bandtypes ontwikkeld. Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag de juiste band te vinden.

Wij leveren ook op maat gemaakte boogbanden. Onze brochure vindt u hieronder.

Bent u op zoek naar transportbanden voor de aardappelteelt? Die produceren we ook. U vindt ze hier.