Snelle afvalverwerking begint met de juiste transportband

Recycling en compostering zijn van groeiend belang. Een snelle, efficiënte en duurzame verwerking van afval is belangrijk. Bandtransport Europe levert de juiste transportbanden voor toepassingen in recycling en waste management.

De transportband is een onmisbaar onderdeel in het proces van afvalverwerking. Een defecte transportband door beschadiging of voortijdige slijtage veroorzaakt kostbaar tijdverlies. Bandtransport Europe selecteert daarom alleen de beste grondstoffen uit Nederland en de omringende landen, voor alle transportbanden, zodat u zeker kunt zijn van een maximale levensduur en optimale prestaties. Onze banden hebben een goede slijtvastheid, krasvastheid en scheursterkte.

De juiste kwaliteit voor elke toepassing

Of de transportband nu wordt gebruikt voor aanvoer van ongesorteerd afval, afvoer van secundaire grondstoffen en restafval, of in magneet- en eddy current separatoren, wij hebben de juiste band voor u. Transportbanden kunnen met of zonder meenemers, snaren en andere accessoires worden geleverd. Bandtransport Europe levert het bandmateriaal op volle rollen of op maat gemaakt. Door een uitgebreid wereldwijd netwerk van partners kunnen we bovendien de service en ondersteuning leveren die u nodig heeft, zodat u door kunt gaan met uw werk.

BTE chevronband

Kunststof chevronbanden voor veeleisende toepassingen

Bij de aan- en afvoer van zware materialen werden tot voor kort vooral rubberen banden gebruikt. Met onze ervaring en hoge kwaliteit grondstoffen hebben we nu een alternatieve, kunststof transportband ontwikkeld voor zwaardere toepassingen. Deze speciale band met chevronprofiel heeft de juiste kracht-rekverhoudingen voor optimale prestaties. Voordelen van kunststof banden in deze zware toepassingen zijn de snelle installatietijd, gemakkelijke reiniging en lange levensduur. Door hun lichte gewicht kan worden gewerkt met lichtere, compactere transporteurs.

 

Speciale trommelbekleding

Speciaal voor deze chevronbanden, die voor de zwaardere toepassingen worden gebruikt, hebben wij frictiemateriaal ontwikkeld dat als rolbekleding wordt aangebracht op de trommel en trommelmotor. Dit materiaal biedt, door zijn profiel en speciale hardheid, een superieure grip, ook bij zware belasting van de band.

BTE trommelbekleding

Onze producten

Hiernaast vindt u een aantal bandtypes die geschikt zijn voor gebruik in recycling-toepassingen. Vindt u niet wat u zoekt, of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Bijbehorende producten:

Transportband type 21-13SD PVC, groen, 2-laags flexibel weefsel (E), bovenzijde: 2,0mm + 1,0mm extra slijtvaste deklaag, onderzijde: 0,6mm + ruitprofiel, dikte 5,45mm, hardheid 92° ShA,  kracht-rek 15N/mm, roldiameter 140mm, rol-, glij- en trogondersteuning, FDA goedgekeurd, olie- en vetbestendig, temperatuur -10°C tot 110°C