Hygiënische transportbanden: voedselveiligheid voor alles

Gemak dient de mens – steeds meer grijpen we met zijn allen naar kant-en-klaarmaaltijden. Bij de bereiding hiervan komt hygiëne op de eerste plaats. Transportbanden waarop onverpakt voedsel wordt getransporteerd moeten gemakkelijk en grondig te reinigen zijn. De banden van Bandtransport Europe voldoen aan die voorwaarden. Onze voedingsmiddelenbanden voldoen aan de strikte eisen die hieraan door FDA, USDA, 3A en EU worden gesteld. Bandtransport Europe levert transportbanden met meenemers, snaren en golfranden en banden met goede lossende eigenschappen, om aanhechting van grondstoffen en product te voorkomen. Om te zorgen dat vuil en vocht niet in het weefsel van de band trekken, kunnen de zijkanten worden afgesloten met onze speciale Fabseal® zijkantafdichting.

Om ruimte te besparen worden in veel fabrieken bochttransporteurs of rondtransporteurs toegepast. De speciale rondkleden voor deze transporteurs worden door ons team volgens uw specificaties met veel zorg op maat gemaakt. Ook voor toepassingen waarbij op de band wordt gesneden levert Bandtransport Europe de juiste band. Deze transportbanden, met een hoge snijsterkte, lopen geen schade op bij gebruik van scherpe messen, blijven daardoor goed en grondig te reinigen en hebben zeer goede lossende eigenschappen, om vervuiling van de band tegen te gaan. De continuïteit van uw productieproces kan hierdoor in grote mate worden verbeterd.

Onze producten

Op deze pagina vindt u diverse bandtypes die speciaal geschikt zijn voor gebruik bij de productie van kant-en-klaarmaaltijden en snacks. Klik op een typecodering voor meer informatie. Vindt u niet direct wat u zoekt? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.