Transportbanden voor verwerking van vlees en gevogelte: hygiëne ten top

De transportbanden van Bandtransport Europe voor de vleesverwerkende industrie voldoen aan de hoge eisen en verwachtingen van deze bedrijfstak. Natuurlijk staat hygiëne bovenaan. Onze transportbanden voldoen aan de voorschriften van FDA, USDA, 3A en EU voor gebruik met voedingsmiddelen en zijn snel en gemakkelijk te reinigen. Ze hebben bovendien waar nodig een goede olie- en vetbestendigheid.

 

Aangezien het vlees vaak op de band verwerkt wordt is het bij deze toepassingen belangrijk dat de transportband een uiterst sterke deklaag heeft, waarop een scherp mes geen beschadigingen achterlaat. Andere transportbanden moeten goed bestand zijn tegen zware of plotselinge belasting en stoten, of geschikt zijn voor verwerking bij lage temperaturen. Ook voor zulke transportbanden heeft Bandtransport Europe de juiste oplossing. Onze transportbanden hebben een lange levensduur. Speciale deklagen en weefsels zorgen voor langdurig probleemloos gebruik.

Fabseal® - geef vocht en vuil geen kans

Zoals mag worden verwacht bij de verwerking van vlees en gevogelte, hebben de transportbanden van Bandtransport Europe zeer goede lossende eigenschappen (weinig vuilaanhechting) en zijn ze gemakkelijk te reinigen. Fabseal®gesloten zijkanten kunnen worden aangebracht om er voor te zorgen dat vuil en vocht niet in het bandweefsel kunnen doordringen.

Onze producten

Naast vlakke transportbanden leveren wij transportbanden met diverse profileringen, meenemers en golfranden. Op deze pagina vindt u een aantal bandtypes die geschikt zijn voor verwerking van vlees en gevogelte. Door te klikken op de typecodering vindt u meer informatie over de verschillende producten. Vindt u niet direct wat u zoekt? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.