Harde, slijtvaste transportbanden voor veeleisende toepassingen

Producten in de metaalverwerking zijn hard, scherp en vaak zwaar. Metaalresten kunnen zorgen voor vroegtijdige slijtage van de transportband en ook het gebruik van smeermiddelen kan ongewenste effecten hebben op de transportband. De eisen die aan transportbanden in de metaalsector gesteld worden zijn daarom hoog. 

Bandtransport Europe heeft een aantal speciale transportbandtypes ontwikkeld voor gebruik in de metaalindustrie. Deze olie- en vetbestendige banden hebben een harde deklaag, die slijtvast is en goed bestand tegen krassen en kerven. De goede loopeigenschappen blijven in stand, ook bij toepassing van bredere transportbanden. Zelfs onder de veeleisende omstandigheden in de metaalverwerking hebben deze transportbanden de lange levensduur die u bij Bandtransport Europe mag verwachten.  

De transportbanden voor gebruik in de metaalverwerkende industrie worden geleverd als volle rol materiaal, of geconfectioneerd volgens uw specificaties; eindloos en met meenemers, snaren of golfranden. Door de inzet van onze profileermachine zijn wij zeer flexibel in het aanbrengen van profielen, zelfs op kleinere stukken bandmateriaal. 

Onze producten

Op deze pagina vindt u een aantal bandtypes die geschikt zijn voor gebruik in de metaalsector. Ons assortiment omvat onder andere stapelbanden en stansbanden. Klik op de typecoderingen voor meer informatie over een product. Vindt u niet direct wat u zoekt? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Bijbehorende producten: