Alle transportbanden voor deze veelzijdige industrie

Brood en koek worden nauwelijks meer door de banketbakker gemaakt, maar worden in grote hoeveelheden dagelijks vers gebakken in fabrieken. Daarbij zijn transportbanden onmisbaar. BTE levert transportbanden voor veel verschillende toepassingen binnen bakkerijen. Van vlakke, brede banden voor deeg- en broodtransport tot banden voor metaaldetectoren, weegsystemen en verpakkingslijnen. Belangrijk is in veel gevallen de geschiktheid voor transport van levensmiddelen volgens FDA, USDA, 3A en EU. Onze banden voldoen waar nodig aan de voorschriften van deze instanties.

Voor het transport van deeg is het van belang dat transportbanden een goede olie- en vetbestendigheid hebben. Goede lossende eigenschappen zijn bovendien belangrijk, om vervuiling van de transportband te voorkomen en reiniging te vergemakkelijken. Voor gebruik bij lage temperaturen zijn speciale bandeigenschappen vereist en waar banden worden gebruikt voor bijvoorbeeld het uitsteken van koekjes is een harde, slijtvaste deklaag belangrijk. Ook daarvoor maakt Bandtransport Europe de juiste transportband.

Transportbanden voor deegwaren

Rondtransporteurs

In de deegwarenindustrie, of het nu gaat om vervaardiging van brood, koek of pasta, wordt veel gebruik gemaakt van rondtransporteurs of bochttransporteurs. Door hun specifieke vorm is het belangrijk om de transportbanden voor deze transporteurs met zorg te fabriceren. Het team van Bandtransport Europe heeft vele jaren ervaring in het maken van deze zgn. rondkleden. De banden presteren optimaal: stilstand kan tot een minimum worden beperkt.

Onze producten

Op deze pagina vindt u een aantal transportbandtypes die geschikt zijn voor gebruik in de deegwarenindustrie. Door te klikken op de typecodering vindt u meer informatie over de verschillende producten. Vindt u niet direct wat u zoekt? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Bijbehorende producten:

Transportband type U22-87, blauw, 2-laags Polyester monofilament weefsel (LRFP), bovenzijde: 0,1mm, onderzijde: 0,1mm, dikte 1,5mm, hardheid 0° ShA, kracht-rek 9N/mm, roldiameter 15mm, rol- glijondersteuning, temperatuur -20°C tot 80°C