Transportbanden voor de houtverwerkende industrie: gecontroleerd productieproces voor precies de juiste band

In de houtverwerkende industrie worden hoge eisen gesteld aan de gebruikte transportbanden, vanwege de eigenschappen van de verschillende producten en de veiligheid tijdens de verwerking. Bandtransport Europe heeft transportbanden in het assortiment die bijvoorbeeld slijtvast, vlamdovend of antistatisch zijn en goede lossende eigenschappen hebben. Ook hebben we extra sterke banden in ons assortiment, die tegen stoten of zware belading kunnen en banden met een goede chemische bestandheid voor gebruik met lijmen en lakken. 

De transportbanden van Bandtransport Europe worden vervaardigd van hoogwaardige grondstoffen en halffabrikaten uit Nederland en de omringende landen, voor een doorlopend goede kwaliteit. Door ons minutieuze productieproces kunnen de eigenschappen van elke transportband nauwkeurig worden bepaald, waardoor bijvoorbeeld de minimale diktetolerantie mogelijk is die vereist is in schuurmachines.

Profileren, coaten en accessoires

Heeft u specifieke wensen waaraan een standaardproduct niet voldoet? Op onze eigen coatinglijn is het mogelijk bijvoorbeeld een extra slijtvaste deklaag aan te brengen op een transportband. Ook kunnen we transportbandmateriaal voorzien van een profiel op onze profileringsmachine. Zo heeft u bij Bandtransport Europe de flexibiliteit om precies die transportband samen te stellen die u nodig heeft. Het spreekt vanzelf dat in onze uitgebreide confectieafdeling ook de nodige meenemers, snaren en golfranden kunnen worden aangebracht. 

Onze producten

Op deze pagina vindt u diverse transportbandtypes die geschikt zijn voor gebruik in de houtverwerkende industrie. Klik op de diverse typecoderingen voor meer informatie. Vindt u niet direct wat u zoekt? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag de juiste band te vinden.

BTE levert ook transportbanden voor gebruik in de bosbouw. Klik hier voor meer informatie.

Bijbehorende producten: