De beste transportbanden voor precisiewerk

Optische sorteermachines en scanners worden gebruikt om afwijkende producten en ongewenste materialen te detecteren en uit het productieproces te verwijderen. Vooral in de levensmiddelenindustrie vormt deze apparatuur een belangrijk element in het proces, niet in het minst omdat de scanners afwijkingen sneller en preciezer detecteren dan mensen dat kunnen.

Bandtransport Europe levert de juiste transportbanden voor alle scanapparatuur. Waar deze transportbanden worden ingezet in de levensmiddelenindustrie, voldoen ze natuurlijk aan de strenge 'foodgrade' eisen van FDA, USDA, 3A en EU. Deze transportbanden hebben een zeer gelijkmatige dikte en goede loopeigenschappen, om optimale werking van de apparatuur te garanderen. Vaak hebben transportbanden voor scanapparatuur een profiel, om te zorgen dat producten tijdens het scannen goed op hun plaats blijven liggen. Door de inzet van de eigen profileermachine kan Bandtransport Europe ook kleine stukken transportband voorzien van een profiel.

Deze transportbanden hebben goede lossende eigenschappen, waardoor ze weinig vervuiling vasthouden en gemakkelijk te reinigen zijn. Transportbanden voor scanapparatuur hebben vaak een contrasterende kleur, voor een goede detectie door de scanner en ook hierin heeft Bandtransport Europe bijzonder ruime mogelijkheden. Waar gebruik wordt gemaakt van UV-licht in de scanapparatuur biedt Bandtransport Europe UV-bestendige transportbanden.

Onze producten

Op deze pagina vindt u een aantal producten die geschikt zijn voor gebruik in optische sorteermachines. Klik op de typecodering voor meer informatie. Bandtransport Europe levert ook afvoerbanden voor het afvoeren van afgekeurd product en transportbanden voor verdere verwerking van goedgekeurde producten. Kijk onder uw branche voor meer informatie. Vindt u niet wat u zoekt? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Bijbehorende producten: