Uw bloeiende bedrijf verdient onze goed lopende banden.

Kwekerijen van snijbloemen, bolbloemen en potplanten worden steeds groter. Met de groei in omvang wordt ook de behoefte aan vergaande automatisering steeds groter. De teeltsystemen die worden gebruikt vergen steeds minder mankracht en werken met transportbanden die met behulp van computers worden aangestuurd. Ook bij het planten, oogsten en transportklaar maken wordt veelvuldig gebruik gemaakt van transportbanden.

Als bloemen en planten de juiste rijpheid hebben moeten ze snel worden geoogst en verzonden. Door mechanisatie en automatisering worden met steeds minder mensen steeds meer planten en bloemen verwerkt. Uitval van een transportband kan dan enorme consequenties hebben.

BTE transportband met kleurlijnen

Bandtransport Europe levert alle transportbanden voor gebruik in bloemen- en plantenkwekerijen. Voor het planten of oppotten zijn er transportbanden die de inwerking van vocht en vuil tegengaan, waardoor ze ook onder deze omstandigheden constant goed presteren. Transportbanden die in kassen worden gebruikt, zijn vervaardigd van materialen die, naast vocht en vuil, tegen zon en warmte kunnen. Er wordt gewerkt met transportbanden voor gebruik bij hoge of lage snelheden, zijwaarts op- en afschuiven, en veelvuldig stoppen en starten. Ook wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van sensoren, scanners en sorteersystemen, maar ook van optische aanpassingen aan de transportband door ingebouwde kleurbanen of strepen voor de juiste positionering van snijbloemen. Bandtransport Europe heeft de deskundigheid in huis om al deze transportbanden voor u te vervaardigen.

Complete transportbandconfectie

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos bij Bandtransport Europe. Natuurlijk leveren wij standaard vlakke transportbanden; een greep uit de daarvoor geschikte transportbanden vindt u onderaan deze pagina. Daarnaast kan uw transportband door ons worden voorzien van meenemers, snaren, golfranden of Fabseal® gesloten zijkanten. Ook speciale transportbanden, zoals dakjesbanden, bochtjesbanden en sponsbanden, worden op maat voor u gemaakt. 

Onze producten

Op deze pagina vindt u een aantal transportbandtypes die geschikt zijn voor toepassing in bloemen- en plantenkwekerijen. Klik op de typecoderingen voor meer informatie over de diverse producten. Vindt u niet wat u zoekt? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Bijbehorende producten: