Vlamvertragend, antistatisch, slijtvast en met een goede chemische bestandheid

Bij gebruik met cement en beton worden hoge eisen gesteld aan de transportband. Cement, gips, granulaat, toeslagmaterialen en beton kunnen zorgen voor verhoogde slijtage aan een band. Het bandmateriaal moet speciaal zijn afgestemd op de toepassing. Ook bij transport met zware belading of vallende producten of materialen moet de band goed blijven presteren. Door toepassing van banden met een lage rek blijft de transportband gelijkmatig lopen en is hij goed te sturen.

Bij BTE vindt u de juiste band voor toepassing in de cement- en betonindustrie. Banden met een hoge slijtvastheid, goede chemische bestandheid, vlamvertragende eigenschappen volgens ISO340 of antistatische eigenschappen – al naar gelang de toepassing bieden wij u het juiste transportbandmateriaal.

Banden met goede lossende eigenschappen zorgen ervoor dat materialen niet aankleven, waardoor minder productverlies ontstaat en een eindproduct van hogere kwaliteit ontstaat. Bovendien blijven deze banden schoner, waardoor u bespaart op reinigingstijd en –kosten.

Ook banden voor zware belading hebben wij in ons assortiment.

Onze producten

Op deze pagina vindt u een aantal bandtypes die geschikt zijn voor gebruik in de beton- en cementindustrie. Wij leveren zowel vlakke als geprofileerde banden. Op onze profileermachine kunnen we elk gewenst gangbaar profiel aanbrengen op het bandmateriaal.

Ook diverse accessoires, waaronder golfranden, meenemers, snaren, chevrons en V-profielen behoren tot de mogelijkheden. Klik op de typecoderingen voor meer informatie. Vindt u niet direct wat u zoekt? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.