Transportbanden die tegen een stootje kunnen vindt u bij Bandtransport Europe

BTE biedt de juiste banden voor gebruik in de bosbouw. Meer en meer worden ook bij zwaardere toepassingen de traditionele rubberen banden vervangen door banden van kunststof. Door hun samenstelling en thermoplastische eigenschappen zijn deze banden snel te installeren en gemakkelijk te repareren mocht dat nodig zijn. Vele jaren van ontwikkeling van grondstoffen en verwerkingsmogelijkheden hebben geleid tot transportbanden met een lange levensduur en weinig onderhoud. Door het geringe gewicht van deze kunststof transportbanden kan met lichtere transporteurs worden gewerkt. 

Voor vele toepassingen in de bosbouw vindt u bij ons de juiste band. Waar nodig zijn onze banden geschikt voor zware belading. Een harde deklaag met een hoge slijtvastheid biedt een goede bescherming tegen scherpe of harde randen van bij voorbeeld stammen of takken, en gaat lang mee, ook bij het transport van schors of gehakseld hout. Goede kracht-rekverhoudingen zorgen ervoor dat de band goed blijft lopen, ook bij lage temperaturen, hoge snelheden, zware belading of de impact van vallende producten. Ook bij lange transporteurs blijft het bandmateriaal goed draaien.

Speciale trommelbekleding

Speciaal voor banden in zware toepassingen, zoals in de bosbouw, hebben wij frictiemateriaal ontwikkeld dat als rolbekleding wordt aangebracht op de trommel en trommelmotor. Dit materiaal biedt, door zijn profiel en speciale hardheid, een superieure grip, ook bij zware belasting van de band.

Sterke meenemers

Transportbanden die in bijvoorbeeld houtversnipperaars worden ingezet, moeten tegen een stootje kunnen. Bij ons vindt u de juiste weefselversterkte meenemers, die naar wens ook nog met een extra slijtvaste Hytrel deklaag kunnen worden uitgevoerd. Hiermee verlengt u de levensduur van de band – niet alleen betekent dit een kostenbesparing, maar ook minder oponthoud, dus een hogere productiviteit.

Onze producten

Op deze pagina vindt u diverse bandtypes die geschikt zijn voor gebruik in de bosbouw. Klik op de diverse typecoderingen voor meer informatie. Vindt u niet direct wat u zoekt? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Bij ons vindt u ook banden voor de houtverwerkende industrie. Klik hier voor meer informatie.

Bijbehorende producten: