Zware chevronbanden voor cacaobonen, lichte PU transportbanden voor chocolaatjes

In de cacao- en chocoladeindustrie is het belangrijk dat transportbanden olie- en vetbestendig zijn. Bandtransport Europe levert een keur aan olie- en vetbestendige banden, die bovendien voldoen aan de vereisten van FDA, USDA, 3A en EU voor het gebruik met voedingsmiddelen. Voor productie van bijvoorbeeld bonbons hebben we speciaal ontwikkelde PU-banden, die zeer goede lossende eigenschappen hebben en door hun opbouw en samenstelling geschikt zijn voor kleine roldiameters en mesovergangen.

Voor het opgaand transport van cacaobonen heeft Bandtransport Europe een speciale, blauwe chevronband ontwikkeld. Deze transportband voldoet aan de FDA en EU-specificaties voor veilig transport van onverpakte voedingsmiddelen en heeft een hoge olie- en vetbestendigheid. De banden zijn uitgerust met speciaal ontwikkelde meenemersnaren (het chevronprofiel), waardoor een optimale opvoer van cacaobonen mogelijk is.

Profielen op maat

Bandtransport Europe biedt optimale flexibiliteit in profileringen: met onze profileermachine kan elk gewenst gangbaar profiel in het bandmateriaal worden aangebracht.

Onze producten

Op deze pagina vindt u diverse bandtypes die speciaal geschikt zijn voor gebruik in de cacao- en chocoladeindustrie. Klik op een typecodering voor meer informatie. Vindt u niet direct wat u zoekt? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.