Op deze pagina staat het laatste bedrijfs- en productnieuws. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij Bandtransport Europe? Schrijf u dan onderaan de pagina in voor onze nieuwsbrief. 


Nationale groente- en fruitdag in Nederland!

Bij Bandtransport Europe geloven we dat groente en fruit een belangrijke rol spelen in ons dagelijks geluk. Daarom voorzien wij ons team elke week van vers fruit!

Daarnaast zijn we er trots op dat we in de hele markt een bijdrage kunnen leveren met een goed aandeel aan Transportbanden om uw groente en fruit op uw bord te krijgen. Wij bieden vinger-, pintle-, polijst- en boogvormige banden aan. Allen met hun eigen zachte kenmerken en toepassing binnen dit vakgebied. Of het nu appels, paprika's, spruiten of tomaten zijn, wij verzorgen en zorgen voor ze!


Nieuw in ons assortiment 1SW-86 (crescent)

Ons assortiment wordt uitgebreid met deze dik geweven 1-laags (Solid Woven) transportband, geschikt voor veel toepassingen o.a. transport van bulkgoederen in een trogvorm. Met het halvemaanvormige (crescent) profiel in de deklaag, is deze band uitstekend geschikt voor hellend transport en o.a. het verwerken van bulkgoed (o.a. graansoorten) in bijvoorbeeld de voedselindustrie. Deze transportband is uitstekend olie- en vetbestendig en voldoet aan de richtlijnen voor voedselcontact van de FDA en EU. De band kan door het positieve profiel gemakkelijk gereinigd worden.


Blauwe PVC TubeTop meenemers in assortiment

Meenemers met een ‘soft touch’, dat zijn de PTT 40/50/60 meenemers die wij standaard in ons assortiment hebben voor u. Deze meenemer is op voorraad beschikbaar in drie verschillende hoogtes 40/50/60. Onze PTT, ook bekend als de TubeTop, is een vol kunststof PVC meenemer. Met een rond geëxtrudeerd oog op de top is hij zeer geschikt voor het opvangen van producten. 

 


Slijtvaste Hytrel® transportband '27-04SD/0'

De deklaag is gemaakt van de polyestersoort Hytrel®. Dit maakt de transportband onder andere goed slijtage- en snijbestendig, maar ook olie- en vetbestendig. Daarnaast is Hytrel® goed verlasbaar met PVC. 
Dit type wordt ingezet als slijtvaste transportband in de logistiek en recycling, in de metaalindustrie voor lichte metaaldelen en is door de Hytrel® deklaag ook toepasbaar in de tabaksindustrie. 

1 2 3 4 5 8