Weefselversterkte PU-meenemers, voor veeleisende toepassingen

Bandtransport Europe (BTE)  biedt innovatieve oplossingen, die aansluiten bij de laatste ontwikkelingen in uw markt. Met zijn nieuwste product, de weefselversterkte PU meenemer, gaat BTE weer net één stapje verder.

Toenemende vraag, efficiëntere productie

Door steeds efficiëntere productie- en recyclingmethoden wordt de wereldwijde productiecapaciteit van voedsel steeds verder vergroot. Zo wordt voldaan aan de toenemende vraag, veroorzaakt door de groeiende wereldbevolking en steeds grotere welvaart. Transportbanden worden in het productie- en recyclingproces steeds intensiever en zwaarder belast. De weefselversterkte meenemer is in zulke processen onmisbaar.

Weefselversterkte meenemers gemaakt van speciaal ontwikkelde PU

BTE ontdekte dat de gebruikelijke weefselversterkte PVC en vol-kunststof PU meenemers niet altijd voldoen. Vooral bij de meest moderne productie- en recyclingprocessen wordt er al snel te veel gevergd van de standaard meenemers, waardoor deze te snel vervangen moeten worden en de productiecapaciteit van gebruikte installaties niet volledig wordt benut. Voor zulke veeleisende processen heeft BTE nu de nieuwe weefselversterkte PU meenemer ontwikkeld. 

Grotere capaciteit, lange levensduur

BTE verwacht dat deze weefselversterkte PU meenemer een belangrijke rol gaat spelen in productieprocessen waar een hoge efficiëntie en grote capaciteit belangrijk is. Deze oersterke meenemer, vervaardigd uit harde, hoogwaardige PU voorzien van een monofilament polyester weefsel, maakt met zijn hoge opvoercapaciteit een vergroting van de productiecapaciteit mogelijk. Door gebruik van hoogwaardige materialen heeft deze meenemer een lange levensduur en is hij geschikt voor voedselproductie volgens de richtlijnen van FDA en EU.

Bestel nu!

De weefselversterkte PU meenemers zijn vanaf nu standaard beschikbaar in het assortiment van BTE. Wilt u een bestelling plaatsen? Neem dan nu contact met ons op.

De voordelen van BTE's weefselversterkte PU meenemers

 • Slijtvastheid: Deze meenemers zijn vervaardigd van PU met een hardheid van 92° Shore A. Dit harde materiaal maakt ze veel beter bestand tegen slijtage dan weefselversterkte PVC meenemers.
 • Hogere opvoercapaciteit: Door de versteviging met een speciaal monofilament weefsel hebben deze meenemers een veel hogere opvoercapaciteit dan hun vol-PU soortgenoten.
 • Lage temperaturen: PU is bestand tegen extreme kou. Waar PVC over het algemeen bestand is tegen temperaturen tot -10°C weerstaan BTE’s PU meenemers een ijzige -30°C.
 • Langere levensduur: Het in de meenemer geïntegreerde weefsel maakt deze meenemer sterker dan de vol-kunststof PU meenemer. Hij heeft een langere levensduur, onder extremere omstandigheden.
 • Voedselkwaliteit: De speciaal ontwikkelde weefselversterkte PU voldoet aan de eisen voor voedselcontact conform de richtlijnen van FDA en EU. Waar PVC weefselversterkte meenemers hieraan niet altijd voldoen en vol-PU meenemers soms niet stevig genoeg zijn verslaat de weefselversterkte PU meenemer zijn voorgangers.
 • Snel, goed, scherp geprijsd: Door mechanisatie van het productieproces kan BTE in korte tijd grote series weefselversterkte meenemers produceren. In combinatie met een uitgekiende materiaalkeuze biedt BTE een scherpe prijsstelling en een altijd hoge, constante kwaliteit.

Technische Eigenschappen van BTE's weefselversterkte PU meenemers

Chemische resistentie – Uiteraard is de PU weefselmeenemer bestand tegen de meeste chemicaliën.
Conform FDA en EU
Maximale breedte confectie
 – 2.200 mm
Maximale lengte los leverbaar – 3.000 mm
Hardheid – 92° Shore A
Breedte voet – 54 mm
Dikte weefselmeenemer – 5,7 mm
Minimale roldiameter voor alle hoogtes – 80 mm
Temperatuurbereik – -30 tot +100°C

Waar worden weefselversterkte PU meenemers toegepast?

Naast toepassingen waar momenteel vol-kunststof PU meenemers worden ingezet, zijn BTE’s weefselversterkte PU meenemers ook zeer geschikt voor de volgende branches en toepassingen:

 • Visserij en visverwerking onder koude omstandigheden
 • Bosbouw
 • Recycling (o.a. sorteerinstallaties)
 • Voedselverwerking waar een hoge opvoercapaciteit gewenst is

Beschikbare typen

BTE biedt een zeer volledig assortiment aan rechte en schuine weefselversterkte PU meenemers. Uitgebreide technische informatie vindt u in het productoverzicht.

Bestel nu!

Wilt u een bestelling plaatsen voor losse weefselversterkte PU meenemers of een complete band door ons laten vervaardigen?  Of wilt u eerst meer informatie en uw mogelijkheden verkennen? Laat het ons weten. We staan graag voor u klaar.

Speciale wensen?

Heeft u speciale wensen of moeilijk op te lossen vraagstukken? BTE helpt. Naast ons standaardassortiment vindt u bij BTE ook speciale weefselversterkte PU meenemers. Bijvoorbeeld:

 • Meenemers met ruitprofiel voor betere lossing van het product.
 • Geknikte meenemers met een hoogte van meer dan 120 mm

Als specialist in transportbandconfectie heeft BTE al vele klanten geholpen met de vervaardiging van speciale transportbanden. Neem gerust contact op voor deskundig advies.