Voedselveilige transportbanden voor elke bewerking van koffie en thee

De transportbanden van Bandtransport Europe worden veel toegepast in de koffie- en theesector. Bij de ontwikkeling van deze transportbanden is rekening gehouden met de chemische bestandheid van het materiaal, de warmte die bij diverse processen van invloed kan zijn op de transportband en de snelheid waarmee producten worden vervoerd. 

Voor een snelle transportband waarmee grote hoeveelheden ongebrande koffiebonen worden gelost is een ander soort band nodig dan voor het verpakte eindproduct en ook de bewerkingen daartussenin vragen vaak om speciale eigenschappen. Ook in de theesector geldt dat de onbewerkte theebladeren een ander soort transportband vragen dan de gefermenteerde bladeren. Bandtransport Europe heeft voor elke bewerking de juiste transportband en adviseert u graag over de mogelijkheden. Stuit u op problemen binnen uw processen? Graag vinden we samen met u de juiste oplossing. 

Voedselveilig

Door onze jarenlange ervaring kunnen we u prima adviseren over de juiste transportband voor uw toepassing. Onze transportbanden zijn zo samengesteld dat verkleuring, vlekken en een onaangename geur geen kans krijgen. Ze voldoen aan de eisen voor het transport van voedingsmiddelen volgens FDA, USDA, 3A en EU. Ook kunnen natuurlijk morsranden, meenemers en dergelijke worden geïnstalleerd om ze geschikt te maken voor op- en neergaand transport en te zorgen voor zo min mogelijk verlies van het waardevolle product tijdens het transport.

Onze producten

Op deze pagina vindt u een aantal producten die geschikt zijn voor gebruik in de koffie- en theesector. Klik op een typecodering voor meer informatie. Vindt u niet direct wat u zoekt? Vraag het ons gerust. We helpen u graag verder.