Minder productuitval en een lange levensduur: onze transportbanden voor de glasindustrie

Of u nu vlak glas produceert of glazen flessen en potten, autoruiten, technisch glas of welk ander specialistisch glastype dan ook, in de glasindustrie kan gebruik van de juiste kwaliteit transportbanden het verschil maken tussen veel of weinig gebroken of beschadigd product. Bij Bandtransport Europe vindt u banden met optimale kracht-rekverhoudingen, waardoor de band gelijkmatig blijft draaien, zonder schokken of oponthoud, ook bij zware belading.

Voor toepassingen als de glasindustrie, waar soms zware en vaak scherpe producten op de transportband worden getransporteerd, biedt Bandtransport Europe transportbanden met een harde deklaag. Deze zijn slijtvast en kunnen tegen een stootje. Dit verlengt de levensduur van de band en zorgt voor een probleemloze voortgang van uw productieproces. Zulke banden zijn ook zeer geschikt voor de aanvoer van grondstoffen, bijvoorbeeld in de vorm van gerecycled glas, of het afvoeren van afgekeurd product.

Zeer brede, stabiele banden

Ook als wordt geproduceerd op grote breedtes vindt u bij Bandtransport Europe de juiste transportband. In de glasindustrie wordt vaak gebruik gemaakt van transportbanden die breder zijn dan 4 meter en daarom voorzien zijn van een lengtelas. Instabiliteit van zo’n band kan grote negatieve gevolgen hebben voor de productiviteit. Met onze speciale technieken en een ervaren team van medewerkers blijven ook zulke brede banden optimaal breedtestabiel, zodat zo min mogelijk productuitval ontstaat.

Onze producten

Op deze pagina vindt u bandtypes die geschikt zijn voor gebruik in de glasindustrie. Klik op de typecodering voor meer informatie. Vindt u niet direct wat u zoekt? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.