Transportbanden voor gebruik in de visverwerkende industrie

In de visverwerkende industrie heeft hygiëne de hoogste prioriteit. Vis en schelpdieren moeten zo snel mogelijk worden verwerkt op brandschone installaties. Een aantal punten heeft dan ook continu de aandacht: hygiëne, snelle reiniging, goede lossing (zo min mogelijk aankleving van het product) en een lange levensduur van de band.

De transportbanden die Bandtransport Europe levert aan de visverwerkende industrie zijn uitermate geschikt voor hun toepassing. Ze voldoen aan de strenge eisen van internationale instanties: FDA, USDA, 3A en EU. Ze zijn olie- en vetbestendig, slijtvast – voor toepassingen waar gefileerd of gesneden wordt, maar ook waar zand, schaalresten en schelpen inwerken op de transportband – en geschikt voor gebruik bij lage temperaturen tot –40°C. Door gebruik van kwaliteitsgrondstoffen hebben onze transportbanden een lange levensduur.

Fabseal® - geef vocht en vuil geen kans

Zoals mag worden verwacht van transportbanden voor de visverwerkende industrie hebben onze transportbanden zeer goede lossende eigenschappen en zijn ze gemakkelijk te reinigen. Fabseal® gesloten zijkanten kunnen worden aangebracht om ervoor te zorgen dat vuil en vocht niet in het bandweefsel kunnen doordringen.

Gaasbanden

Voor een goede afwatering zijn gaasbanden nog altijd de beste oplossing. Wij leveren gaasbanden vervaardigd uit polyestergaas met diverse maasgroottes, voorzien van zijkantversteviging en / of meerdere dwarsverstevigingen, voor een goede stabiliteit. Uiteraard kan de gaasband ook worden voorzien van meenemers, vingers of stuurstroken.

BTE brochure gaasbanden

Onze producten

Naast vlakke transportbanden levert Bandtransport Europe banden met diverse profileringen en met meenemers en golfranden. Op deze pagina vindt u een aantal bandtypes die geschikt zijn voor gebruik in de visverwerkende industrie. Door te klikken op de typecodering vindt u meer informatie over de verschillende producten. Vindt u niet direct wat u zoekt? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Voor meer informatie over transportbanden voor de visserij klikt u hier