Voor elke fase in het productieproces de juiste transportband.

De papier- en kartonverwerkende industrie omvat vele verschillende toepassingen. Niet alleen gaat het hier om productie van papier en bijvoorbeeld het op maat snijden en stapelen van papier, het omvat ook drukkerijen, posterijen en dozenfabrieken. In deze toepassingen worden veel verschillende transportbanden ingezet. Afvoerbanden voor papier, aandrijfriemen voor drukapparatuur, productielijnen voor golfkarton en dozenvouwers: allemaal vragen ze andere eigenschappen in een transportband.

Voor de papier- en kartonindustrie biedt Bandtransport Europe transportbanden die warmtebestendig zijn, geschikt zijn voor transport op hoge snelheid of met zware belading en transportbanden die goed bestand zijn tegen chemicaliën in bijvoorbeeld drukinkt. Profileringen met hoge grip voor bijvoorbeeld dozenvouwers en andere toepassingen waarin een product niet mag gaan glijden, behoren ook tot de mogelijkheden.

Gaasbanden voor ontwatering

Gaasbanden uit gecoat, breedtestabiel polyester worden gebruikt voor de ontwatering van papierpulp. Bandtransport Europe levert gaas in diverse maaswijdtes, indien gewenst voorzien van verstevigingsranden, snaren, meenemers en golfranden.

Onze producten

Op deze pagina vindt u diverse bandtypes die geschikt zijn voor gebruik in de papier- en kartonindustrie. Klik op de diverse typecoderingen voor meer informatie. Vindt u niet direct wat u zoekt? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag de juiste band te vinden.

 

Bijbehorende producten:

Transportband type 22-24/1, PVC, wit, 2-laags breedtestabiel weefsel (R), bovenzijde: 0,7mm + ruitprofiel, onderzijde: weefsel, dikte 2,60mm, hardheid 65° ShA,  kracht-rek 10N/mm, roldiameter 40mm, rol- en glijondersteuning, FDA/EU goedgekeurd, olie- en vetbestendig, temperatuurbereik -10°C tot 110°C