Uiterste precisie, daarom gaat het bij rondkleden

Rondtransporteurs, ook wel bochttransporteurs genoemd, vereisen een zeer nauwkeurig vervaardigde transportband. De geringste afwijking in het ontwerp of de afwerking kan leiden tot grote problemen bij het gebruik van de transporteur. Ook deze specialistische transportbanden voor rondtransporteurs vindt u bij Bandtransport Europe. 

De rondtransporteur, waarbij een transportband een bocht maakt, wordt veel gebruikt in bijvoorbeeld bakkerijen, de (glas-)tuinbouw, chocoladefabrieken, distributiecentra en in de productie van bouwmaterialen.

Het vervaardigen van rondkleden, de bochtbanden voor deze transporteurs, is een specialistische klus, waarin wij ons door de jaren heen hebben bekwaamd. Door de inzet van onze computergestuurde snijplotter wordt het ontwerp zeer nauwkeurig uitgesneden, waarna de band met de grootste zorg in elkaar gezet wordt. Voor de vele verschillende toepassingen heeft BTE diverse soorten bandmateriaal ontwikkeld, waarbij u de keuze heeft tussen banden uit polyurethaan (PU) en PVC.

 

Polyurethaan banden met of zonder profiel

Onze polyurethaanproducten zijn zeer geschikt voor het transport van bijvoorbeeld bakkerijproducten en zowel onverpakte als verpakte chocolade. Deze banden zijn ook verkrijgbaar met een ruitprofiel. Door hun opbouw en samenstelling zijn deze banden uitermate geschikt voor mesovergangen. Desgewenst kunnen ze worden voorzien van een geponst gatenpatroon, zeilogen of loopwielen.

Branches: Deegwaren; Kant-en-klaarmaaltijden en snacks; Cacao en chocolade

 

Slijtvast, met zuurbestendige deklaag en ultralight weefsel

BTE’s brede assortiment aan PVC-banden voor de (glas-)tuinbouw worden vaak toegepast in transportsystemen voor zojuist geoogste of reeds geboste bloemen. Veelgevraagde accessoires zijn bij voorbeeld in zacht PVC uitgevoerde morsranden om de bloemen op hun plaats te houden. Het speciale ‘ultralight’ weefsel, in combinatie met een zuurbestendige 0,7 mm deklaag, zorgt voor een verrassend slijtvaste band met een lange levensduur. Dit ‘ultralight’ weefsel zorgt er bovendien voor dat de diameter van de keerrol kan worden gereduceerd tot slechts 30 mm.

Branches: Bloemen en planten en aanverwante industrieën

 

Ook voor spiraaltransporteurs

Voor distributiecentra zijn er speciale bandtypes ontwikkeld voor het bufferen van producten en voor opvoer onder een helling, zoals in spiraaltransporteurs. Ook deze worden op onze Zünd snijplotter nauwkeurig uitgesneden, waarna de band met de grootste precisie wordt afgewerkt.

Branches: Vervoer en opslag

 

Slijtvaste SD-deklaag

Bij productie van stenen of andere aan de bouw gerelateerde materialen en grondstoffen wordt gebruik gemaakt van bandmateriaal met een slijtvaste deklaag. BTE brengt de speciale, slijtvaste SD-deklaag zelf aan op de eigen coatinglijn, waarmee elke transportband ruimschoots voldoet aan de gestelde eisen.

Branche: Bouwmaterialen

 

Hieronder vind u ons assortiment BTE bochtbandmateriaal

Deegwaren / kant-en-klaarmaaltijden, snacks / cacao, chocola
Wit UG21-24 (glad) en UM21-24 (mat)
Blauw UG21-84 (glad) en UM21-84 (mat)

 

Bloemen- en plantenkwekerijen & aanverwante industrie
Groen 21-14 1L
Grijs 21-44 1L
Beige 21-64 1L

 

Vervoer en opslag
Zwart 21-37 ii 1L
Grijs 21-43/3

 

Bouwmaterialen
Groen / transparant 21-13SD


Hier kunt u onze brochure over dit product downloaden (klik op de afbeelding).

 

Vindt u niet direct wat u zoekt?

Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder. 

Monique de Wit
+31 (0)251 319 119

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over onze producten? Neem direct contact op voor meer informatie of een offerte.