Uiterste precisie, daarom gaat het bij rondkleden

Rondtransporteurs, ook wel bochttransporteurs genoemd, vereisen een zeer nauwkeurig vervaardigde transportband. De geringste afwijking in het ontwerp of de afwerking kan leiden tot grote problemen bij het gebruik van de transporteur. Ook deze specialistische transportbanden voor rondtransporteurs vindt u bij Bandtransport Europe. 

De rondtransporteur, waarbij een transportband een bocht maakt, wordt veel gebruikt bij lange productielijnen in bakkerijen, de (glas-) tuinbouw, chocoladefabrieken, distributiecentra en de productie van bouwmaterialen. Zo maakt men beter gebruik van de beschikbare ruimte voor het productieproces.

Rondkleden vereisen precisiewerk

Het maken van transportbanden voor rondtransporteurs of bochttransporteurs is precisiewerk. Ieder rondkleed heeft unieke afmetingen en een klein meet- of snijfoutje leidt onherroepelijk tot problemen bij het gebruik van de band. Het rondkleed gaat dan trekken of golven op de transporteur.

Probleemloos door de bocht

Bandtransport Europe is een specialist in het vervaardigen van rondkleden. Onze computergestuurde snijplotter meet en snijdt rondkleden uiterst precies aan de hand van een digitale technische tekening. De band wordt vervolgens met de grootste zorg in elkaar gezet. Voor een goed lopende band die producten probleemloos door de bocht transporteert.
Lees meer over onze digitale snijplotter >

PU Rondkleed

Polyurethaan banden met of zonder profiel

PU rondkleden zijn geschikt voor het transport van bijvoorbeeld bakkerijproducten en chocolade (verpakt en onverpakt). Deze banden hebben o.a. de volgende eigenschappen:
  • Geschikt voor mesovergangen 
  • Olie- en vetbestendig
  • Goede lossingseigenschappen
  • Eenvoudig te reinigen
  • Voldoen volledig aan de richtlijnen voor voedselcontact van de FDA en EU.

De banden zijn ook verkrijgbaar met een ruitprofiel. Desgewenst kunnen ze worden voorzien van een gatenpatroon, zeilogen of loopwielen.

Branches: Deegwaren; Kant-en-klaarmaaltijden en snacks; Cacao en chocolade

 PVC Rondkleed

Uitgebreid assortiment PVC

BTE heeft een uitgebreid assortiment van PVC transportbandmateriaal. Voor de PVC rondkleden gebruiken we speciaal materiaal met flexibel weefsel. De banden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en met een onderzijde die bestaat uit weefsel of uit PVC.

Branches: Bloemen en planten en aanverwante industrieën

 

Ook voor spiraaltransporteurs

Voor distributiecentra zijn er speciale bandtypes ontwikkeld voor het bufferen van producten en voor opvoer onder een helling, zoals in spiraaltransporteurs. Ook deze worden op onze Zünd snijplotter nauwkeurig uitgesneden, waarna de band met de grootste precisie wordt afgewerkt.

Branches: Vervoer en opslag

 Rondkleed met slijtvaste SD-deklaag

Slijtvaste SD-deklaag

Bij productie van stenen of andere aan de bouw gerelateerde materialen en grondstoffen wordt gebruik gemaakt van bandmateriaal met een slijtvaste deklaag. BTE brengt de speciale, slijtvaste SD-deklaag zelf aan op de eigen coatinglijn, waarmee elke transportband ruimschoots voldoet aan de gestelde eisen.

Branche: Bouwmaterialen

 

Overzicht assortiment

Polyurethane (PU) Banden
Onderzijde weefsel Wit * UM21-24 (Mat)
Blauw * UM21-84 (Mat)
Groen * UM21-14 (Mat)
Polyvinylchloride (PVC) Banden
Onderzijde weefsel Groen * 21-14
Wit * 21-24
Zwart * 21-34VD
Beige * 21-64
Onderzijde PVC Groen * 21-11 (Bovenzijde 0,7mm)
* 21-13 (Bovenzijde 2,0mm)
Wit * 21-21 (Bovenzijde 0,7mm)
* 21-23 (Bovenzijde 2,0mm)
Blauw * 21-81 (Bovenzijde 0,7mm)
* 21-83 (Bovenzijde 2,0mm)
PVC met extra slijtvaste deklaag
Onderzijde PVC Groen / Transparant * 21-13SD

Vindt u niet direct wat u zoekt?

Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder. 

Monique de Wit
+31 (0)251 319 119

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over onze producten? Neem direct contact op voor meer informatie of een offerte.