Heeft u een volledig geassembleerde transportband nodig? BTE heeft een van de meest uitgebreide transportband-confectiewerkplaatsen van Europa.

Transportband-confectie 

Uw band op maat gemaakt

In de loop van de jaren hebben we een uitgebreid machinepark ontwikkeld, waarmee zelfs de meest ingewikkelde bewerkingen snel en goed kunnen worden uitgevoerd. Door steeds op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de kunststoftechnologie en te investeren in nieuwe technieken en werkwijzen bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit confectie-maatwerk.

Enkele speciale confectiewerkzaamheden lichten we graag voor u uit:

Onze digitale snijmachine maakt meer mogelijk

In 2017 heeft Bandtransport Europe geïnvesteerd in een nieuwe digitale snijmachine. Deze volledig computergestuurde snijplotter snijdt snel en zeer nauwkeurig de meest ingewikkelde ontwerpen. Perforaties hoeven niet langer handmatig uitgestanst te worden, maar kunnen in elke gewenste maat en afstand zeer precies worden geplaatst. Ook bij grote volumes of speciale bewerkingen kan BTE nu eenvoudig en snel uw opdracht uitvoeren. 

Bandtransport Europe heeft gekozen voor een digitale snijmachine van het merk Zünd. De Zünd G3 XL3200 digitale snijmachine biedt ons de mogelijkheden en de hoge verwerkingskwaliteit die past binnen ons streven om alleen de beste producten te leveren. Het heeft een verwerkingsoppervlak van 2270 x 3200 mm, waardoor ook grotere ontwerpen zeer precies kunnen worden gesneden. Niet alleen kunnen we hiermee meer complexe producten leveren, u kunt ook rekenen op een continuering van onze hoge kwaliteit. 

Coaten van transportbanden

Bent u op zoek naar een speciale transportband? Soms voldoet bestaand materiaal maar gedeeltelijk aan uw wensen en is het ontwikkelen van een compleet nieuw type transportband niet haalbaar. Bij BTE bestaat dan de mogelijkheid tot het aanbrengen van extra deklagen volgens uw specificaties. Deze techniek wordt bijvoorbeeld toegepast voor het coaten van kabeltrekriemen. Een extra coating met de juiste hardheid en frictie wordt aangebracht op bestaand, eindloos gelast materiaal om een sterke, naadloze band met een lange levensduur te creëren. Ook voor allerhande andere toepassingen kunnen we bestaand (al dan niet eindloos gelast) bandmateriaal voorzien van een extra coating. Laat ons uw wensen weten. We adviseren u graag.

Profileren

Ook het naar wens profileren van transportbandmateriaal is een speciale, niet alledaagse bewerking waar we al veel klanten mee hebben geholpen. Wilt u bestaand materiaal van een profiel laten voorzien? Dat kan. BTE biedt een compleet assortiment van gangbare profielen, die op bestaande, vlakke banden kunnen worden aangebracht. Naast het profileren van een complete band bieden wij bovendien de unieke mogelijkheid om slechts een klein deel van uw band te profileren. Zo combineert u de inkoop van volle rollen materiaal met de inkoop van kleinere hoeveelheden van één of meer geprofileerde banden.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

De volgende confectie-werkzaamheden worden uitgevoerd naar uw specificaties:

 • Op maat snijden
 • Snijden van flappen, trechters, uitsparingen, perforaties, ingewikkelde vormen met onze Zünd digitale snijmachine
 • Profileren
 • Aanbrengen van een extra coating op bestaand transportband-materiaal
 • Aanbrengen van meenemers, snaren, etc. met hoogfrequent
 • Aanbrengen van meenemers, snaren, etc. in speciale uitvoeringen
 • Fabriceren van weefselversterkte meenemers in diverse uitvoeringen
 • Aanbrengen van golfranden
 • Eindloos lassen
 • Aanbrengen van riemverbinders
 • Fabricage van zeer lange transportbanden
 • Aanbrengen van strips, zijkanten in gaasband-materiaal
 • Bekleden van trommels en rollen met frictiemateriaal

         

Vindt u niet direct wat u zoekt?

Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder. 

Monique de Wit
+31 (0)251 319 119