In onze confectiewerkplaats, een van de grootste en meest complete in Europa, werken we alleen met grondstoffen en halffabrikaten uit Nederland en de omringende landen. Bandtransport Europe is daardoor een betrouwbare partner voor zowel losse transportbandaccessoires als volledig geconfectioneerde transportbanden. We concentreren ons volledig op het fabriceren van transportbanden met een continu goede kwaliteit en laten de installatie van de banden graag over aan onze klanten en partners. Hierdoor weten machinefabrikanten en collega-confectiebedrijven ons te vinden voor het vervaardigen van transportbanden. Simpele vlakke banden, complexe transportbanden met veel accessoires, grote series en losse accessoires... het kan allemaal. U kunt op ons vertrouwen. 

Hieronder vindt u een aantal van onze accessoires. Klik op een type voor meer informatie. Er is ook een pagina over confectie van transportbanden. Vindt u niet wat u zoekt, of wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder. 

Bandtransport Europe levert vol-kunststof meenemers in vele soorten en maten, waaronder ook diverse speciale uitvoeringen. De meenemers kunnen in onze werkplaats op een transportband worden aangebracht, of kunnen los worden geleverd. 

Voor de productie van weefselversterkte meenemers moet u behoorlijke hoeveelheden bandmateriaal op voorraad houden. Bovendien kost de productie ervan veel manuren: tijd die u beter kunt gebruiken. Bandtransport Europe levert een ruim assortiment weefselversterkte meenemers in PVC en PU. Deze meenemers worden los geleverd, maar kunnen ook worden aangebracht op een transportband.

Vingers zijn speciaal ontworpen voor het transport van producten die een voorzichtige behandeling vragen, zoals groente en fruit. Ook voor het positioneren van producten (denk bijvoorbeeld aan gloeilampen) zijn vingers zeer geschikt. Bandtransport Europe heeft speciale technieken in huis om deze vingers stevig aan een transportband te bevestigen.

Golfranden worden op veel transportbanden toegepast om ervoor te zorgen dat het getransporteerde product niet van de band valt. Bandtransport Europe levert los golfrandmateriaal of monteert de golfrand volgens uw specificaties.

Stuurstroken Bandtransport Europe biedt u een uitgebreid assortiment aan stuursnaren en stuurstroken.

Stuurstroken worden gebruikt wanneer een zijdelingse kracht wordt uitgeoefend op de transportband. Dit kan gebeuren door ongelijkmatige of zijdelingse belading of wanneer er vervuiling op de trommels komt.

Om ontsporen te voorkomen kunnen transportbanden aan de onder- of bovenzijde worden voorzien van stuursnaren of stuurstroken die deze zijdelingse krachten opvangen.

Stuursnaren worden op de onderzijde (loopzijde) van een transportband aangebracht om de band goed te sturen of om mogelijke dwarskrachten op te vangen. Morsranden worden op de bovenzijde (transportzijde) aangebracht om te zorgen dat producten niet van de band vallen. Stuursnaren en morsranden zijn bij Bandtransport Europe verkrijgbaar in diverse uitvoeringen (kunststofsoort, kleur, vorm, gekerfd en glad). Wij kunnen deze snaren en morsranden voor u aanbrengen op de band of u kunt ze verkrijgen per rol.

Voor toepassingen waarbij een zeer hoge graad van hygiëne is vereist, zoals in de voedingsmiddelenindustrie, kunnen transportbanden worden voorzien van Fabseal® gesloten zijkanten.

Om vervuiling onder de transportband en in de transporteur te voorkomen worden installaties vaak voorzien van een afdichtstrook langs de zijkant van de band of installatie. Bandtransport Europe levert materiaal voor zulke zijkantafdichtingen in diverse uitvoeringen. 

Aspergenoppen zijn speciaal ontworpen voor het transport van asperges, maar kunnen ook voor andere toepassingen worden gebruikt. Deze lage, zachte noppen worden in rijen op de transportband aangebracht. 

 

Bij de verwerking van snijbloemen is mechanisering steeds belangrijker. Bandtransport Europe vervaardigt speciaal voor de bloemenverwerking ontwikkelde dakjesbanden, die het werk behoorlijk verlichten. 

Tijdens het eindloos lassen van transportbanden dient de las te worden afgedekt met folie zodat een goede, vlakke las ontstaat. Als aanvulling op ons transportbandenprogramma leveren wij deze folie en andere lasbenodigdheden.