Nieuw type PU-band en nieuw profiel voor de voedingsindustrie

Nieuw type PU-band biedt hygiënisch design en nieuwe profielen

Nieuwe PU-band sluit aan bij de laatste ontwikkelingen in voedselveiligheid en hygiënisch design, met o.a. uitstekende reinigbaarheid. Kan worden voorzien van diverse profielen, zoals het  'sharp nipple' profiel voor vlees en vis.

Optimale hygiëne vereist de hoogste kwaliteit transportbanden

Waar voedingsmiddelen worden verwerkt staat hygiëne bovenaan. Voedselveiligheid heeft prioriteit: bacteriën mogen geen kans krijgen. Een transportband die direct in contact komt met vlees, vis of gevogelte moet snel en vooral grondig gereinigd kunnen worden.

De meest hygiënische band

Bandtransport Europe is als geen ander thuis in de vervaardiging van PU transportbanden voor hygiënische verwerking van vis, vlees en gevogelte. Banden met een deklaag van polyurethaan (PU) zijn gemakkelijk te reinigen. De opbouw van de band zorgt ervoor dat de deklaag van deze PU transportbanden geen vocht en vuil kan opnemen. Door extra bewerkingen in onze werkplaats is het mogelijk om ook de zijkanten van de band volledig dicht te maken, zodat vocht en bacteriën niet in het weefsel kunnen binnendringen.

De nieuwe PU-band voor verwerking van vis, vlees en gevogelte: UG27-85

Er wordt bij Bandtransport Europe doorlopend gewerkt aan de samenstelling van het assortiment. Onze producten moeten aansluiten bij de laatste ontwikkelingen in de industrie. Nieuwe ontwikkelingen in voedselveiligheid en de daarbij horende normen, standaards en regelgeving zorgen voor veranderende behoeften bij de gebruikers van de band. Tegelijkertijd wordt er gekeken naar verwerkingsgemak en -snelheid en naar het gebruiksgemak bij b.v. schoonmaak in de fabriek. Om de juiste mix aan transportbanden aan te bieden heeft Bandtransport Europe pasgeleden een nieuwe PU-band aan zijn assortiment toegevoegd: type UG27-85.

De deklaag

Het nieuwe transportbandtype UG27-85 heeft een bovendeklaag van 1 mm dik SPU met een hardheid van 86° Shore A. De deklaag is gemakkelijk te reinigen en voldoet aan de eisen van FDA, USDA en EU. Het is daarmee zeer geschikt voor het verwerken van voedingsmiddelen. Het speciale weefsel is antistatisch, breedtestabiel en heeft weinig rek, wat de prestaties van de band ten goede komt. Door impregnatie van de onderzijde kunnen vuil en vocht niet in het weefsel binnendringen. U vindt de details voor UG27-85 in de datasheet

Ook nieuw:

'Sharp nipple' profiel voor vlees en vis

Dit nieuwe SPU bandtype kan worden voorzien van het zgn. 'sharp nipple'-profiel. We noemen dit bandtype in dat geval UG27-85 (sharp nipple). Dit puntige profiel - nieuw in ons assortiment - zorgt ervoor dat gevogelte, vlees en vis goed gepositioneerd blijven op de band. De speciale kegelvorm van dit profiel maakt het eenvoudig en grondig te reinigen, waardoor de hygiëne gewaarborgd wordt. 

Andere profielen

Bij Bandtransport Europe heeft u de mogelijkheid transportbandmateriaal te laten voorzien van een profiel. Bandtype UG27-85 kan naast het sharp nipple profiel bijvoorbeeld worden geleverd met de in de vlees- en visverwerkende industrie eveneens gangbare driehoek- en kegelprofielen. Heeft u een ander profiel nodig? Neem even contact met ons op. Er is heel veel mogelijk.

Fabseal® gesloten zijkanten

Tophygiëne in een weefselversterkte band

Met Fabseal® worden de zijkanten van de transportband afgesloten. Daardoor kan vuil en vocht niet meer binnendringen in het weefsel. Niet alleen zorgt dit voor een zeer hoge graad van hygiëne, het verlengt ook de levensduur van uw band: vocht kan de band niet meer binnendringen en onherstelbare schade door delaminatie van de deklaag wordt voorkomen. 

Ook in wit

Bandtype UG27-85 is ook verkrijgbaar in het wit. In die kleur noemen we hem UG27-25. Deze band is opgebouwd uit een tweelaags, antistatisch, breedtestabiel en rekarm weefsel met een bovendeklaag van 1 mm SPU en een geïmpregneerde onderzijde. Hij kan met een gladde of een geprofileerde deklaag worden geleverd. Ook deze band voldoet aan alle eisen die FDA, USDA en EU stellen aan banden voor voedselverwerking. Via de informatiepagina komt u meer te weten over dit bandtype. Heeft u een inlogcode voor MijnBTE? Dan kunt u hier ook prijsinformatie vinden. 

Ontdek de vele mogelijkheden van BTE

Bandtransport Europe heeft zich in vele jaren gespecialiseerd in de confectie van transportbanden. We concentreren ons volledig op de technieken, de ambachtelijke bewerkingen en de kleine handigheidjes die net het verschil maken voor een transportband. Door toepassing van steeds weer nieuwe technieken en oplossingen maken we het verschil bij de afwerking van uw transportbanden.

Banden met meenemers, stuursnaren, morsranden, golfranden en gesloten zijkanten worden door ons team vakkundig gefabriceerd. Open stukken, voorbereide las of eindloos: wat u maar wilt. Op onze digitale snijmachine kunnen we zeer precies ingewikkelde ontwerpen of grote hoeveelheden snijden, ook bijvoorbeeld perforaties. Doordat we de mogelijkheid hebben in eigen huis transportbandmateriaal te voorzien van een extra deklaag of een profiel zijn we flexibel in onze oplossingen. 

Meer weten? 

'Gewone' transportbanden zijn voor ons dagelijkse kost, maar vaak werken we ook aan bijzondere oplossingen voor speciale problemen. Oplossingen waar we trots op zijn. Hebt u een 'gewone' transportband nodig, of zoekt u een bijzondere oplossing? Neem gerust eens contact met ons op.

Bel ons (telefoon +31 (0)251 319 119) of stuur een e-mail.