Bij de verwerking van snij- en bolbloemen wordt naast het gewicht en de rijpheid ook nauw gekeken naar de lengte van de bloem. Een homogene partij bloemen levert meer op, dus het loont om goed te sorteren en nauwkeurig te bossen. 

Maar continu de juiste lengte bepalen kan lastig en arbeidsintensief zijn. Om dit proces te vergemakkelijken heeft BTE onlangs, in samenwerking met een klant, een kleurlijnenband vervaardigd. Deze band maakt deel uit van een verwerkingslijn waarop verschillende soorten en kwaliteiten bloemen worden verwerkt. Daarom werd deze band uitgerust met maar liefst vijf lijnen in verschillende kleuren, die in een speciaal proces zijn aangebracht. 

Speciale productie van snaren

Voor het vervaardigen van de kleurlijnen zijn snaren gebruikt. Aangezien deze in de kleuren rood, geel en oranje niet voorradig waren zijn ze speciaal voor de gelegenheid gefabriceerd op een klant specifieke breedte. De groene en blauwe snaren waren wel in onze voorraad aanwezig.

Permanente kleurlijnen

De snaren, van een identieke kunststof, zijn volgens klantspecificatie nauwkeurig thermisch op de band aangebracht. Hierdoor bleven uiteindelijk dunne, permanente kleurlijnen achter op het bandoppervlak.

Homogene bloemkwaliteit

Het eindresultaat is een verwerkingslijn waarop bossen bloemen met de stelen tussen de dakjes worden klaargelegd. Afhankelijk van de bloemsoort en -kwaliteit wordt elke bos met de koppen ter hoogte van de aangewezen kleurlijn gelegd. De bloemen worden vervolgens door de oranje sponsband aangedrukt, waarna de stelen worden voorzien van een binding en op de gelijke lengte worden afgesneden. Het afval wordt afgevoerd en de bloemen rollen netjes gebost van de band. Op deze manier zijn alle bossen bloemen van dezelfde, homogene kwaliteit.

Klantspecifiek. Ook iets voor u?

Deze doeltreffende klantspecifieke banduitvoering is een volgende stap in een snelle verwerking van bloemen. Zelfs wanneer minder ervaren personeel de bloemen bost blijven productiviteit en kwaliteit hoog. De kleurlijnenband is daarmee een verdere succesvolle aanvulling op de veelgebruikte bloemenlijn. BTE heeft de mogelijkheid om vanuit haar standaardrange negen verschillende lijnkleuren te leveren. Rood, Geel, Oranje, Grijs, Groen, Zwart, Blauw, Lichtblauw en wit. Eventuele andere kleuren in overleg en afhankelijk van de kleur van het basismateriaal.

Bent u ook op zoek naar een op maat gemaakte oplossing voor uw transportband? Leg uw probleem gerust voor aan BTE. We helpen u graag. Bel 0251 319 119 of maak gebruik van ons contactformulier.