Hoogwaardige foodgrade siliconenbanden nu ook in blauw

Bandtransport Europe werkt doorlopend aan uitbreiding en verbetering van de aangeboden producten. U bent van ons een goede kwaliteit gewend voor elke toepassing. Wij denken graag verder voor u.

Nieuw! Blauwe foodgrade siliconenbanden

In de markt signaleren wij een toenemende behoefte aan foodgrade siliconenbanden, geschikt voor direct contact met voedingsmiddelen. Om aan deze behoefte nog beter tegemoet te komen, hebben wij ons assortiment nu uitgebreid met een blauwe foodgrade siliconenband, BTE type SB22-07UA.

BTE verbetert kwaliteit van witte siliconenbanden

Om daarnaast nog beter aan te sluiten bij de steeds strenger wordende eisen uit de voedingsindustrie, heeft BTE bovendien de bestaande, witte tweelaags siliconenband volledig geschikt gemaakt voor direct voedselcontact.

Wat kunt u verwachten van BTE's witte en blauwe siliconenbanden?

PU tussenlaag – Deze speciale tussenlaag maakt gebruik van deze siliconenbanden mogelijk bij lagere temperaturen en een kleinere roldiameter.
Excellente grip – Of het nu droog, nat, warm of koud is, onder alle omstandigheden is een hoge bandsnelheid mogelijk.
Niet aanklevend – De siliconenbanden van BTE zijn uitermate geschikt om kleverige producten te transporteren door de uitstekende lossende eigenschappen van het materiaal.
Uitstekende chemische resistentie – Zowel de blauwe als de witte siliconenband zijn bestand tegen tal van chemicaliën, oliën en vetten. Neem contact met ons op voor precieze specificaties.
Breed temperatuurbereik – Zoals u gewend bent van een siliconenband zijn ook de banden van BTE geschikt voor transport bij zowel lage als hoge temperaturen, van -30° tot +110° C.

Technische eigenschappen

Breedte – Tot 1.200 mm.
Bovendeklaag – 0,2 mm hoogwaardige siliconen, voor direct contact met onverpakte voedingsmiddelen.
Onderzijde – geïmpregneerd.
Weefsel – Twee lagen breedtestabiel weefsel, voor een goede stabiliteit van de band.

Volledige technische informatie over beide banden vindt u hier.

Al uw banden op maat

Bandtransport Europe biedt u meer dan alleen bandmateriaal. Wij zijn gespecialiseerd in coating-, profileer- en confectie-werkzaamheden voor al uw bandmaterialen. U bespaart hiermee op manuren, machinekosten en materialen. Door onze uitgebreide mogelijkheden, goed geoutilleerde werkplaats en jarenlange ervaring kunnen wij vrijwel elke denkbare bewerking uitvoeren.

Speciale wensen?

Heeft u speciale wensen? BTE helpt. Zo hebben wij onze klanten bij voorbeeld geholpen met de vervaardiging van een eenlaags siliconenband voorzien van een 0,2 mm toplaag. De band was hierdoor ook inzetbaar in koeltunnels en bij mesovergangen. Ook het aanbrengen van een dikkere siliconendeklaag op de bestaande tweelaags banden behoort tot de mogelijkheden.

Meer weten?

Wilt u meer informatie, een bestelling plaatsen of uw mogelijkheden verkennen? Laat het ons weten. We staan graag voor u klaar.