Het is alweer 5 jaar geleden dat Bandtransport Europe ontstond, toen door een management buy-out de activiteiten van het toenmalige Fabreeka Bandtransport BV werden verzelfstandigd. We hebben sinds 2010 niet stilgezeten. Hieronder leest u er alles over.

In onze eerste vijf jaar zijn innovatie en de optimalisatie van ons assortiment belangrijk geweest voor ons succes. Voor afnemers in Europa en zelfs ver daarbuiten blijven we een vertrouwde partner in de productie en confectie van kunststof transportbanden.

De afgelopen jaren heeft onze organisatie zich sterk ontwikkeld, door groei van bestaande en nieuwe klanten en door een actieve professionalisering van onze bedrijfsvoering. We willen er voor zorgen dat u nu en in de toekomst kunt blijven profiteren van een constante kwaliteit van onze transportbanden en natuurlijk persoonlijke service van topklasse. Hiervoor bouwen we op vier pijlers die van het grootste belang zijn voor u en ons:

  1. Vernieuwing
  2. Klantgerichtheid
  3. Internationaal ondernemen
  4. Efficiënt opereren

1. Vernieuwing 

Vernieuwing betekent doorlopende ontwikkeling, verbetering en innovatie van onze producten. Bandtransport Europe heeft hierin een naam hoog te houden. Daarnaast vinden wij dat vernieuwing ook betrekking heeft op de informatie die voor u beschikbaar is. Door het vergroten van onze aanwezigheid op het web vindt u alle informatie over onze producten en diensten gemakkelijk op één plek.

Op onze website vindt u uitgebreide technische informatie over onze producten, een blik op onze productieprocessen en veel foto’s van onze producten en processen. Met de introductie van onze webshop bieden we u de mogelijkheid om snel en gemakkelijk uw bestelling te plaatsen.

2. Klantgerichtheid 

Om onze producten en diensten zo goed mogelijk op uw wensen te laten aansluiten, hebben wij onze markt opgedeeld in twee segmenten: confectie- en servicebedrijven en machinefabrikanten (OEM). Hierdoor kunnen we producten en diensten leveren die optimaal aansluiten bij de wensen en behoeften van deze verschillende afnemers.

Voor elk segment heeft Bandtransport Europe specialisten in dienst om u actief te ondersteunen. Door opleidingen en cursussen ontwikkelen zij zich doorlopend op hun vakgebied en blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. De recente uitbreiding van ons team heeft er bovendien voor gezorgd dat we nog vaker en directer met onze klanten in contact kunnen zijn. Zo werken we aan een perfecte samenwerking.

3. Internationaal ondernemen

Meer dan 70% van de producten die wij maken is bestemd voor klanten buiten Nederland. Klanten in eigen land en daarbuiten weten Bandtransport Europe te vinden vanwege specialistisch maatwerk en de hoge kwaliteit van het standaardassortiment. Hoog in ons vaandel staan duurzaamheid, kwaliteit en een goede, persoonlijke service. Door onze producten niet alleen in Nederland, maar ver daarbuiten aan te bieden kunnen we opereren op een schaal die onze hoge kwaliteit mogelijk maakt. We blijven door onze nationale én internationale contacten bovendien continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied.

4. Efficiënt opereren

De afgelopen jaren heeft Bandtransport Europe zich sterk gericht op een toenemende efficiëntie van de productieprocessen. Onze productiemanager heeft, in samenwerking met zijn team, belangrijke verbeteringen doorgevoerd op het gebied van mechanisatie en Lean Manufacturing. Hierdoor is onze concurrentiepositie verbeterd en kunnen we steeds kortere levertijden garanderen.

De investering in ontwikkeling en implementatie van ons nieuwe ERP-systeem heeft het nodige bijgedragen aan onze interne informatievoorziening en de beheersing van processen. Ook voor de toekomst blijft efficiëntie onze aandacht houden. Waar nieuwe ontwikkelingen in mechanisatie en automatisering voordelen voor ons en onze klanten geven wordt aan de implementatie hiervan de volle aandacht gegeven.

Bandtransport Europe

Bandtransport Europe ontwikkelt, produceert en levert een breed scala aan kunststof transportbanden. Onze transportbanden worden wereldwijd gewaardeerd vanwege hun hoge kwaliteit en lange levensduur. Wilt u meer weten over de producten van Bandtransport Europe, of heeft u vragen voor onze verkoopafdeling? Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op +31 (0)251 319 119.