Bij Bandtransport Europe (BTE) werken we doorlopend aan uitbreiding en verbetering van ons assortiment. U kunt vertrouwen op innovatieve oplossingen, die aansluiten bij de laatste ontwikkelingen in uw markt. BTE denkt graag verder voor u.

Nieuw! Fabseal® gesloten zijkanten voor Fabplast® (PE) gaasbanden

Hygiëne is in de voedingsmiddelenindustrie van het grootste belang. Zeker waar gewerkt wordt volgens HACCP betekent de regelgeving voor voedselveiligheid dat er hoge eisen worden gesteld aan de gebruikte transportbanden.

Om de hygiëne overal te kunnen waarborgen kunnen Fabseal® gesloten zijkanten, door toepassing van nieuwe technieken, nu ook worden toegepast op onze Fabplast® (PE) gaasbanden. Tot voor kort was deze techniek alleen beschikbaar voor reguliere kunststof transportbanden.

Waarom Fabseal® in Fabplast® gaasbanden?

Fabseal® van BTE biedt u een aantal voordelen:

 • Waarborging van voedselveiligheid: Door de draden aan de zijkant van de gaasband af te sluiten kunnen bacteriën niet langer binnendringen. Hierdoor is de gaasband hygiënischer en toepasbaar in een HACCP omgeving en wordt de voedselveiligheid nog beter gewaarborgd.
 • Uitstekend te reinigen: De zijkanten van het gaas zijn afgesloten en er is geen blootliggend draad meer. De band is daardoor eenvoudig en grondig te reinigen. Er blijven geen bacteriën achter.
 • Slijtvast: De gesloten zijkanten zijn vervaardigd van een harde, slijtvaste kunststof met een hardheid van 92° Shore A.
 • Langere levensduur: Door toepassing van gesloten zijkanten blijft de gaasband langdurig hygiënisch. Het weefsel en de gaasdraden nemen geen bacteriën op en kunnen bovendien niet rafelen. Hierdoor is de band langer veilig toepasbaar in het productieproces.

Technische eigenschappen Fabplast® gaasbanden

Maximale breedte – 1.700 m
Uitstekende chemische resistentie  –  Zowel met als zonder Fabseal® zijn de gaasbanden van BTE bestand tegen tal van chemicaliën, oliën en vetten.
Hoge breedtestabiliteit ­ –  Door het toepassen van extra thermofixatie en het aanbrengen van een speciale polyethyleen randafwerking zijn de gaasbanden van BTE extra breedtestabiel. Dit zorgt voor excellente loopeigenschappen en goede inzetbaarheid in vele toepassingen.

Waar worden Fabplast® gaasbanden toegepast?

Fabplast® polyethyleen gaasbanden worden samengesteld uit gecoat monofilament (stabiel) polyester. Deze banden zijn bij voorbeeld zeer geschikt voor de volgende toepassingen:

 • Wassen en drogen van groenten, fruit, vis en schaal- en schelpdieren
 • Behandeling van vervuild water
 • Het filteren / zeven van slib-producten
 • Droog- en koelprocessen
 • Rookprocessen van vleeswaren en worstproducten
 • Drainageprocessen

Wat heeft u verder nog nodig?

Het aanbrengen van gesloten zijkanten in gaasbanden is slechts één van de bewerkingen die BTE voor u kan uitvoeren. In de goed uitgeruste werkplaats voert BTE elke gaasband uit volgens uw specificaties. Enkele van onze mogelijkheden:

 • Eindloos weven
 • Eindloos lassen
 • Riem- of Alligator® verbinder
 • Polyester spiraalverbinder
 • Aanbrengen van meenemers, snaren, morsranden, golfranden

Uw gaasband is bij BTE in vertrouwde handen!

Beschikbare typen

Type Maaswijdte Doorlaat-baarheid% Kleur Datasheet
in mm in μm

 500MYW

0,5

500

39

 wit

Download

 500MYB

0,5

500

22

 blauw

Download

 1000MYB

1,0

1000

30

 blauw

Download

 2000MYB

2,0

2000

41

 blauw

Download

 3000MYB

3,0

3000

51

 blauw

Download

 4000MYB

4,0

4000

59

 blauw

Download


Volledige technische informatie over onze gaasbanden vindt u op onze website: BTE - Producten - Transportbanden - Gaasbanden. Hier vindt u ook informatie over de verschillende branches waarin de gaasbanden worden toegepast.

Speciale wensen?

Heeft u speciale wensen? BTE helpt. Neem contact met ons op voor deskundig advies. Naast gaasbanden kunt u bij BTE natuurlijk ook terecht voor al uw reguliere kunststof transportbanden en bijna elke denkbare confectieopdracht.

Meer weten?

Wilt u meer informatie, een bestelling plaatsen of uw mogelijkheden verkennen? Laat het ons weten. We staan graag voor u klaar.