Mooie combi: Robuust rubber met flexibel PVC. Bij de oogst van aardappelen, bolgewassen en diverse soorten groente worden egel- en kegelbanden veel gebruikt. Hiermee worden kwetsbare gewassen gescheiden van kluiten, stenen en loofresten en zonder beschadiging verwerkt.

BTE combineert de sterke rubberen profielen met de flexibiliteit van PVC, door de rubberen egel- of kegelmatten op een PVC transportband te bevestigen. De voordelen: de band is lichter in gewicht dan de traditionele rubberen band en kan worden toegepast op kleinere roldiameters. Door de basis in PVC is het mogelijk om op deze banden accessoires als stuursnaren en morsranden aan te brengen.

Deze productvriendelijke banden hebben een zelfreinigende werking om de trommels. Het omkeerpunt spreidt de kegels en het vuil valt er vanzelf tussenuit. De banden zijn ook geschikt voor gebruik met een borstel.

Ook voor de egel- en kegelbanden van BTE geldt: alleen het beste is goed genoeg. Deze banden hebben goede loopeigenschappen en worden vervaardigd van een hoge kwaliteit rubber en kunststof, via duurzame methodes. Echte Dutch Quality dus.