Lange levensduur, betrouwbare resultaten.

In windtunnels wordt gebruik gemaakt van transportbandmateriaal dat onder extreme omstandigheden goed moet blijven draaien. Zowel in de auto-industrie als de Formule 1 worden banden blootgesteld aan grote krachten, die kunnen zorgen voor een snelle slijtage en problemen bij het sturen van de transportband.

Onze speciale transportbanden voor gebruik in windtunnels zijn ontwikkeld om een antwoord te geven op de problemen in deze moeilijke testomgeving. Wetenschappelijke tests hebben uitgewezen dat dit materiaal superieur is aan traditioneel bandmateriaal. Er is gezorgd voor een lange levensduur en goede sturende eigenschappen, waardoor testresultaten in de windtunnel meer betrouwbaar worden en beter te vergelijken zijn. Het materiaal heeft een speciaal ontwikkeld weefsel aan de onderzijde. Het hoeft niet ‘in te lopen’ en is goed bestand tegen de grote neerwaartse druk van de testwagen op de band.

Speciale weefsels

Door de speciale weefseltoepassing is er geen tussenlaag. Warmte die opbouwt aan de bovenzijde van de transportband wordt door dit speciale weefselpakket geïsoleerd en wordt niet overgebracht naar de onderzijde van de band. Het speciale weefsel, dat behandeld is om goed over de onderplaat te blijven glijden, zorgt ervoor dat er geen stofvorming optreedt tijdens gebruik. Dit is beter voor de gezondheid van medewerkers en meer milieuvriendelijk. De tijd die nodig is voor het reinigen van de onderplaat wordt hiermee bovendien aanzienlijk verkort. Ook treedt er door de speciale behandeling van het weefsel geen verbranding en minder slijtage op.

Zeer vlakke las

De speciale las die wordt toegepast in dit hoogwaardige materiaal is zo vlak als de band zelf. De banden gaan niet stuiteren, wat weer bijdraagt aan de levensduur van de band en de betrouwbaarheid van de metingen. Op dit bandmateriaal kan getest worden op snelheden van meer dan 50 meter per seconde. De frictie aan de bovenzijde van het bandmateriaal is vergelijkbaar met die van werkelijke omstandigheden op de weg.

Onze producten

Wilt u meer weten over de transportbanden die inzetbaar zijn in windtunnels? Neem dan nu contact met ons op. We helpen u graag verder.