Machinefabrikanten

Transportbanden voor gebruik in de machinebouw

 

Wij helpen bij uw ontwikkelingAdvice_1

Transportbanden worden in ontelbaar veel toepassingen gebruikt. Nagenoeg elk product komt ergens in zijn levenscyclus terecht op een transportband. Veel fabrikanten van bandtransporteurs vinden hun weg naar BTE voor de juiste band. Wij staan u als machinebouwer of OEM graag bij. Door onze jarenlange ervaring en kennis van onze materialen helpen wij u verder met goed onderbouwd advies. Van tijd tot tijd lopen wij mee in ontwikkelingstrajecten. Dit helpt een snellere ontwikkeling, doordat vanaf het begin de juiste condities kunnen worden gecreëerd voor een perfect lopende band. Aanpassingen kunnen snel worden gemaakt en tests makkelijker geëvalueerd.

 

Snel en goed

OEM’s in vele industrieën vinden bij BTE de juiste banden voor hun toepassingen, zowel voor nieuwbouw als vervanging. Voor een slijtageproduct als de transportband wilt u een snelle levering en een goed afgewerkt product. BTE heeft een team van ervaren medewerkers, dat 16 uur per etmaal klaarstaat om kwalitatief hoogwaardige transport- en procesbanden te vervaardigen. Neem nu contact met ons op voor een bestelling of meer informatie.

 

Onze producten

Meer informatie over de verschillende industrieën waaraan wij leveren vindt u in het menu links op deze pagina. Wij leveren bij voorbeeld transportbanden voor de volgende toepassingsgebieden:

 

  • Landbouw, bosbouw en visserij – onder andere slijtvaste banden, levensmiddelenbanden (foodgrade), banden met lage rek voor zware toepassingen, gaasbanden, banden met specifieke profielen, meenemers, snaren en golfranden.

 

  • Industriële toepassingen – transportbanden voor de vervaardiging van levensmiddelen (FDA, USDA, 3A en EU conform), banden voor het snijden van vlees, banden voor toepassing in vochtige, koude, warme omstandigheden, banden voor toepassing met oliën en vetten of chemicaliën, halogeenvrije tabaksbanden, banden voor verwerking van hout, papier en karton, banden voor gebruik met zware, scherpe of harde materialen zoals bouwmaterialen, plastics en metalen en nog veel meer.

 

  • Afvalbeheer – transportbanden voor gebruik bij recycling. Banden die tegen een stootje kunnen, slijtvast zijn, snij- of kerfbestendig, olie- en vetbestendig en die waar nodig een goede kracht-rek verhouding hebben en gemakkelijk te sturen zijn.

 

  • Vervoer en opslag / material handling – transportbanden voor gebruik in distributiecentra, luchthavens, koelhuizen, etc. Dit zijn bij voorbeeld banden voor snelle transporteurs en start-stoptoepassingen. Ook voor banden voor zijwaarts op- en afschuiven en banden voor koude omstandigheden hebben wij in ons assortiment.

 

  • Sport en recreatie – Ook in diverse sportieve en recreatieve toepassingen worden tegenwoordig transportbanden toegepast. Denk hierbij aan loopbanden in fitnesscentra of voor medische fitness, maar ook aan bowlingbanen en indoor skibanen. Ook hiervoor leveren wij de juiste bandtypes.

 

  • Groot- en detailhandel – In de groot- en detailhandel vinden we de meeste transportbanden bij de kassa en in statiegeldautomaten. Ook voor deze toepassingen vindt u bij BTE de juiste transportbanden.

 

Neem contact op

Vindt u niet direct het product of het toepassingsgebied dat u zoekt? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder. Ook voor meer informatie over de mogelijkheden voor projectondersteuning of advies kunt u contact met ons opnemen.